Uit je hoofd in je lijf - retraite weekend -VOL-

Datum: 29 - 31 maart 2024
Tijd: van vrijdag 15.00 uur tot zondag 14.00 uur
Docent: Rebekka Daniels
Kosten: vanaf 375,- euro

-> De retraite zit vol.

 

Geniet van een lang weekend helemaal voor jezelf, waarin je kunt opladen, ontspannen en dieper verbinding kunt maken met jezelf. 

 

Laat je meenemen op een innerlijke reis, met beweging, gerichte oefeningen, ademsessies en aandacht voor wat er in je leeft. 

Door bewuster te worden van je lijf, kun je makkelijker ontspannen en stress, piekeren en (vastzittende) emoties loslaten. Zo komt er ruimte voor nieuwe energie, ontstaat er rust in je hoofd en kun je beter contact maken met je gevoel en met wat voor jou belangrijk is.

 

Lichaamsbewustzijn is je innerlijke kompas, het leert je luisteren naar en zorgen voor wie je werkelijk bent

 

We verblijven op een fijne plek in het Gelderse Lochem waar je kunt genieten van de rust, de natuur en gelijkgestemde mensen. Rebekka en  Marieke zorgen voor een veilige sfeer waarin je helemaal jezelf kunt zijn.

 

In deze retraite bieden we:

 

Hathaflow en yin yoga
Dynamische yoga zorgt voor een goede doorstroom van energie, vergroot je lichaamsbewustzijn en brengt lichaam en geest in balans. Heerlijk zachte yin yoga geeft ruimte en ontspanning in je hele systeem.

 

Ademwerk (ademsessies)

Ademwerk opent diepere, onbewuste lagen en geeft je de kans om emotionele blokkades te doorbreken en op te ruimen. Het helpt je lichaam te ontgiften en mentaal, fysiek en emtioneel tot ontspanning te kunnen komen. 
Naast verschillende ademoefeningen (pranayama) zijn er twee verdiepende  ademsessies waarin je werkt met de verbonden ademhaling.

 

Wandelen

Aarden, bewegen, loslaten en genieten van de rust en ruimte die de natuur je geeft.

In de middag (of ochtend, afhankelijk van het weer) kun je heerlijk gaan wandelen, samen of alleen. Vanuit het centrum stap je zo de natuur in of je dwaalt weg in de mooie tuin. Wandelen werkt ondersteunend en brengt in balans.

 

Dynamische en zit meditatie

Alle spanning van je afschudden op muziek met de kundalini meditatie, een heerlijke manier om uit je hoofd en in je lijf zakken en je energie te voelen stromen.

Zit meditatie laat je dieper waarnemen en verstillen in jezelf.

 

Magie in de keuken
Ware chefs verzorgen de vegetarische maaltijden (2 x ontbijt, 2x lunch en 2 x diner), met veel creativiteit, smaak en pure ingrediënten. En er is de hele dag door beschikking over thee, koffie en fruit.

 

Unieke locatie in de Gelderse natuur 

We verblijven in het mooie en ruim opgezette centrum Athanor. 
De 2- en 1- persoonskamers bieden genoeg privacy en zijn voorzien van eigen badkamer, toilet, frisse handdoeken en lakens.

 

Voorbeeld programma (afhankelijk van het weer)

  • Vrijdagmiddag:aankomst, kennismaking, dynamische meditatie & yoga.
  • Na het diner is er een yogales en gaan we al rustig aan de slag met de verbonden ademhaling.
  • Voor wie in de ochtend vroeg wil beginnen start de zaterdag en zondag met pranayama (ademoefeningen) en een korte zitmeditatie. Lekker nog even uitslapen kan ook.
  • Na het ontbijt volgt een lange sessie hathaflow yoga en dynamische meditatie.
  • In de middag na de lunch is er vrije tijd. Je kunt relaxen in het centrum, alleen de natuur ingaan of een gezamelijke wandeling maken.  
  • De avondsessies staan in het teken van ontspanning met yin yoga en een verdiepende ademreis (verbonden ademhaling).
  • Zondag sluiten we rond 14.00 uur af na een gezamelijke lunch, wanneer je al wat eerder wilt vertrekken vanwege Pasen kan dat ook.

 

Optioneel: Een-op-een coaching
Tijdens de retraite kan het zijn dat er emoties loskomen waar je graag wat meer ondersteuning bij wilt. Marieke Bootsma is als haptonoom op de vrije dagdelen beschikbaar om hier hulp in te bieden. Meer info en kosten vind je op haar website.
Een coachsessie kan los bijgeboekt en betaald worden. 

  

Investering retraite (all-in):

Op basis van gedeelde 2-persoonskamer: 375,- euro 

Op basis van 1-persoonkamer: 425,- euro

 

 

Waar?

Centrum Athanor

Hooislagen 9,

7241NJ Lochem

 

Auto: er is gratis parkeergelegenheid op het terrein.

OV: kom je met de trein; mail of bel ons voor een lift vanaf station Lochem.

 

Aanmelden: rebekka@yogaaandekade.nl 


'If you begin to understand what you are without trying to change it, then what you are undergoes a transformation' J.Krishnamurti
Privacyverklaring
Webdevelopment: www.hugo-online.nu