Docenten

Rebekka Daniels

"Graag laat ik je op toegankelijke wijze yoga ervaren. Mijn yogalessen zijn een afwisseling van actief, dynamisch, meditatief en ontspannend, wat het gemakkelijk maakt om uit je hoofd en in je lijf te komen. Het bewegen op het ritme van je adem zorgt ervoor dat vastgezette spanning kan loskomen en energie weer vrijuit kan stromen. Het bewust ervaren van je lichaam en adem staat centraal. Maar ook het opbouwen van kracht, het waarnemen vanuit een vriendelijke, open aandacht en het leren ontspannen in wat er in jezelf gebeurt.
Met yoga kom je in een beter contact met jezelf en kun je je energie op een positieve manier beinvloeden. Zodat je meer veerkracht, ontspanning en vertrouwen in jezelf kunt gaan ervaren."

 

Rebekka Daniels  (1971) studeerde enkele jaren antropologie en humanistiek.
Ze volgde een opleiding in Hatha yoga, Vinyasa yoga, Boeddhistische psychologie en Coaching bij stress, burn-out en hoogsensitiveit. Daarnaast verschillende trainingen en workshops  o.a. Yin-, Vinyasa en Hatha yoga, Prana yoga flow, Vipassana meditatie, adem- en HSP begeleiding.
Rebekka runde 12 jaar een yogaschool in Utrecht en richtte 10 jaar geleden Yoga aan de Kade op. Haar doel is om een fijne plek te bieden waar mensen zich gemakkelijk thuis voelen en waar ze ruimte kunnen vinden om tot zichzelf te komen.
Zie ook: www.rebekkadaniels.com 

 

 

 

Jennifer van Heeswijk- Peter

Jennifer van Heeswijk- Peter (1981): "Al zo lang ik mij kan herinneren doe ik aan een of andere vorm van yoga of meditatie. Dat is ook niet zo verwonderlijk aangezien mijn ouders uit India komen: de bakermat van yoga. Gedreven door een sterke interesse om meer te weten over de achtergrond van yoga, besloot ik een aantal jaren geleden om de 4-jarige Hatha yoga opleiding te volgen aan de Blikopener in Tilburg. Dit heeft er weer toe geleid dat ik heel sterk de behoefte ging voelen om alles wat ik zelf zo fijn vind aan yoga te delen met anderen. Ik ben dan ook heel dankbaar dat ik dit mag doen middels mijn lessen bij Yoga aan de Kade.

 

Wat centraal staat in mijn lessen is de ademhaling. Een bewuste ademhaling kan je helpen om beter te ontspannen, om los te laten wat niet meer voor je werkt. Anderzijds kan de adem dienen als een instrument om verdieping te zoeken in de (fysieke) houdingen. Ik ben ervan overtuigd dat yoga echt voor iedereen toegankelijk kan zijn. Dit wil ik ook graag overbrengen in mijn lessen. Elk lichaam is anders, de houdingen hoeven er daarom echt niet bij iedereen hetzelfde uit te zien. Jij kent jouw lichaam het beste. Ik wil jou uitdagen om te werken binnen de mogelijkheden van jouw lichaam. Een correcte vorm/ techniek in de houdingen is belangrijk (ook om blessures te voorkomen). Toch gaat het er bij mij niet zozeer om hoe de houding er bij jou uitziet. Belangrijker vind ik dat je de ruimte krijgt om je er bewust van te worden wat de houding nou met je heeft gedaan, zowel in je lijf als in je hoofd."

Nelleke van Hoften

Nelleke van Hoften: "Ik ben altijd een sportief mens geweest. In de periode dat ik druk was met mij gezin sportte ik minder, het gevoel om te bewegen bleef. Nadat mijn derde dochter was geboren kreeg ik rug en nekklachten. Zo kwam ik via de fysiotherapeut bij Pilates terecht. Dat is ruim 11 jaar geleden.

 

Pilates heeft ervoor gezorgd dat ik al jarenlang klachtenvrij door het leven ga. Voor mij is deze workout een vast onderdeel van mijn leven geworden. Het hoort er gewoon bij. Naast Pilates doe ik ook yoga en heb ondervonden dat dit een fijne combinatie is voor mij

In de afgelopen jaren dacht ik er steeds vaker over om ook zelf Pilatesles te gaan geven. Ik ben een Pilates opleiding gaan doen bij Talent in training en heb deze succesvol afgerond.

 

Als docent ontwikkel ik me dagelijks, daarin neem ik veel ervaringen mee vanuit de lessen die ik de afgelopen jaren van verschillende mensen heb mogen ontvangen. Ze hebben me allemaal wat meegegeven wat ik graag weer doorgeef.

 

Wat ik belangrijk vind is dat iedereen zich welkom voelt in de les met aandacht voor persoonlijke groei en de techniek van de oefeningen. De 'wil' en 'het kunnen' staan regelmatig in een wankel evenwicht met elkaar, laten we samen letterlijk en figuurlijk de balans vnden."

 

 

Carolien de Milliano

"Sport is altijd een belangrijk onderdeel in mijn leven geweest. Door mijn hypermobiliteit heb ik va nature veel ruimte in mijn gewrichten, waardoor mijn spieren harder moeten werken om mijn gewrichten op hun plaats te houden. Om mijn spieren te versterken ben ik op 7- jarige leeftijd begonnen met zwemmen. Sindsdien ben ik een echte waterrat en was ik bijna dagelijks in het water te vinden. Met als resultaat een aantal keren Nederlands kampioene. 

 

Tegenwoordig ben ik niet meer dagelijks in het water te vinden, maar wel dagelijks op mijn yogamat. Yoga is in 2016 op mijn pad gekomen. In 2014 ben ik in een burn-out terecht gekomen. Door jarenlang over mijn grenzen te zijn gegaan, ging in 2014 de kaars heleaal uit. Ik moest mezelf weer opnieuw ontdekken. In 2016 ben ik met yoga begonnen om minder te piekeren, weer een fit lichaam en heldere geest te krijgen en me weer energiek te voelen.

Nadat ik uit mijn burn-out was, was ik heel benieuwd wat yoga me nog meer kon brengen. Daarom ben ik in februari 2019 naar Goa in India gegaan om daar een teacher training in Ashtanga en Vinyasa flow te volgen. Deze tijd in India heeft me hele mooie dingen gebracht en heel veel inzichten gegeven. Ik wilde deze ervaring niet alleen voor mezelf houden, maar ik wilde anderen ook laten ervaren wat yoga je allemaal kan brengen. En daarom ben ik aan de slag gegaan als yogadocent. 

 

Tijdens mijn lessen wil ik je laten ervaren dat je mentaal en fysiek veel sterker bent dan je zelf denkt. Yoga helpt je angsten te overwinnen door de grens op te zoeken en je hier comfortabel in te voelen. Want buiten je comfortzone gebeuren de wonderen en zul je persoonlijke groei ervaren. En wat is er mooier dan als docent een bijdrage te kunnen leveren aan de groei van mensen."

Ria Linders

Ria Linders (1958): "Vanaf 1999 volg ik yogalessen, 4 jaar geleden voelde ik dat ik meer behoefte had aan verdieping in de yoga. Die heb ik gevonden in de docenten opleiding Yoga & vedanta in Doorn. In juni 2020 ben ik afgestudeerd als yogadocent. In 2019 heb ik tijdelijk aan mensen met diverse beperkingen lesgegeven, hiervoor heb ik een scholing voor Stoelyoga gevolgd bij Stoelyoga Nederland. Sinds 2018 ben ik invaldocent bij Yoga aan de Kade en ook als vaste docent wil ik graag mijn yogaervaring doorgeven aan jou. Yoga is een manier van leven, een zoektocht naar wie je werkelijk bent.

 

In mijn yogalessen wil ik ruimte geven aan het voelen van je lichaam, door liefdevol, zacht en geduldig te oefenen. Onderzoeken wat jouw mogelijkheden zijn en dat oke vinden. Voelen zonder waardeoordeel. Open aandact hebben voor alles wat er op dit moment is. Zodat je ontspanning, stilte en meer energie gaat ervaren. Ik wil je graag kennis laten maken met yogahoudingen, ademoefeningen en meditatie."

Maaike Ebben

Maaike Ebben heeft een dansachtergrond. Zij studeerde in 2004 af aan de Fontys Dansacademie in Tilburg en werkt sindsdien als docent, choreograaf, coach en danser. Zij werkt vanuit haar bedrijf Puur Dans in Den Bosch met zeer diverse doelgroepen waaronder ouderen met dementie. Haar passie voor de authentieke, gevoelige mens en hoe zij hun lichaam ervaren en impulsief kunnen inzetten, drijft haar in haar werk.

 

"Vele jaren volgde ik zelf yogalessen bij Yoga aan de Kade, wat een inspirerende aanvulling en verdieping was het direct op mijn werk. Zowel in de dans als in de yoga (en meditatie) die ik nu aanbied staat de oprechte beleving van het authentieke lichaam centraal. Voelen en opvolgen wat het lichaam nodig heeft, even stil mogen worden, opnieuw verbinding maken met je eigen kracht. Zonder oordeel of verwachting in met moment aanwezig blijven en met vriendelijke blik omarmen en toelaten wat er nu is. Dat vind ik ontroerend mooi.. " 

Malin Jost

Malin Jost: "Als Zwitserse van origine heb ik niet alleen in Nederland maar ook in yoga mijn tweede thuis gevonden. Met yoga kon ik mezelf in een grounded en ontspannen toestand brengen die ik alleen kende van het buiten zijn: wandelen in de Alpen of in de bossen. 

 

Ik heb een 200 uur (RYS) Vinyasa yoga docentenopleiding afgerond en blijf mezelf ontwikkelen door verschillende lessen, workshops en opledingen te volgen. Zo heb ik begin 2021 de yogastijl Shanti Flow van Simon Rowe ontdekt. Hierin worden de maanaspecten (yin) geintegreerd in de flow based practice: zachte bewegingen en diepe ademhaling versmelten in elkaar. Naast vinyasa en meer slow flowing lessen heb ik ook mijn passie ontdekt voor outdoor yoga en bosbaden. Want nog steeds ben ik heel graag buiten en combineer zo de voordelen van verblijven in de natuur met bewust bewegen en het activeren van de zintuigen.

 

Ik zou mezelf omschrijven als een zachte en kalme yogadocent die yoga gebruikt om je aandacht in het lichaam te brengen en bij je gevoel. Deze verbinding die ik zelf ervaar probeer ik in mijn lessen over te brengen. Als je naar mijn lessen komt zul je zowel zachtheid als kracht ervaren."

Yoni Herberigs

Voor Yoni betekent yoga meer dan een practice op de mat; yoga gaat over balans, in body en mind, yin en yang. De balans opzoeken is de rode draad in haar leven. Van jongsaf aan lieten haar ouders haar kennismaken met (do-in) yoga, alternatieve geneeswijzen en daarnaast actieve sporten als kickbxen en krachttraining. Naast haar baan als communicatieadviseur bij een grote onderwijsinstelling, werkt Yoni sinds 2018 als yogadocent (yin, vinyasa-flow, power). Ook hierin is de yin-yang balans te vinden. Haar lessen zijn een reflexie van haar persoonlijkheid: open, toegankelijk en vriendelijk.

 

"Ik hoop jou als deelnemer te kunnen helpen je aandacht naar binnen te richten en samen te ontdekken wat yoga voor jou kan betekenen."

Lotte Pas

Lotte Pas: "Ik begon mijn yoga practice ongeveer 10 jaar geleden. Yoga is voor mij altijd een manier geweest om op een dieper niveau contact met mezelf te maken. Het brengt me in een staat van flow en ik verlaat mijn mat altijd kalmer en sterker. Door de jaren heen begon ik steeds meer een yoga levensstijl te onwikkelen: de lessen die ik leerde tijdens het doen van de asana's neem ik mee in mijn dagelijks leven, zowel in mijn manier van denken als in mijn manier van verbinding maken met anderen. Ik begon met meditatie en vond een grote liefde in Ayurveda. Beide brachten me, naast yoga, nog meer begrip van mijn lichaam en geest.

Omdat Ayurveda me op zoveel manieren heeft geholpen wilde ik meer leren. Daarom heb ik in 2021 de Ayurveda training met Tory Raven Hyndman gedaan. 

Daarnaast wilde ik mijn yoga practice verdiepen. In 2022 volgde ik de 200hr Ashtanga/ vinyasa docenten opleiding onder leiding van Katiza Satya en Kevin Sahaj. 

Zelf heb ik ervaren hoeveel yoga kan betekenen, daarom lijkt het me ontzettend mooi om dit naar meer mensen toe te kunnen brnegen. Ik denk dat ieders leven verrijkt kan worden met zelfs het kleinste beetje yoga, in welke vorm dan ook."

Caroline van der Horst

Caroline van der Horst: "Met een achtergrond als bewegingstechnoloog heb ik altijd al een fascinatie gehad voor het menselijk lichaam. Inmiddels heb ik dankzij yoga ervaren dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. In 2008 is yoga op mijn pad gekomen en viel het me op dat ik vaak vrolijk, ontspannen en een stuk lichter de les uit kwam. Ook gaf het mij een gevoel van verbinding en openheid. Kortom: dit smaakte naar meer!
Om meer balans te krijgen in mijn drukke gezinsleven heb ik vanaf 2020 achtereenvolgens een Hatha en Yin yoga docentenopleiding gevolgd. De combinatie van in-en ontspanning, yin en yang, spreekt mij erg aan. Na de geboorte van mijn derde kind heb ik mij ook verder verdiept in de Pilates. Deze bewegingsvorm heeft ervoor gezorgd dat mijn rug- en nekklachten zijn verminderd en mijn core weer een stuk sterker is geworden. Om mijn kennis en ervaring te kunnen delen, heb ik in 2023 een Pilates docentenopleiding afgerond.

Graag werk ik samen met jullie aan een beter lichaamsbewustzijn, een kalme geest en een gezonde lichaams- en levenshouding."

Doris Deckers

Doris (1987) geeft een mooie combinatie van krachtige houdingen gecombineerd met zachte yin, waarbij je wordt meegenomen in een aangename flow. Haar lessen zijn zacht van aanpak maar onderschat niet de kracht die je gaat ontwikkelen. Ze biedt een lage drempel, je voelt je gemakkelijk thuis bij haar op de mat.

 

Doris: "Ongeveer 10 jaar geleden begon ik met yoga bij Yoga aan de Kade. Ik ben dan ook heel enthousiast om hier nu les te mogen geven. Ik ben verschillende opleidingen gaan volgen voor meer verdieping en om meer te leren over de achtergrond van yoga. Al gauw bleek dat ik lesgeven heel leuk vind en er veel energie van krijg. Door de yogahoudingen te oefenen krijg je steeds meer bewegingsruimte en er is altijd nog iets te leren, of je nu beginner bent of al jaren yoga doet. Dat is heel mooi om te zien."

 


'If you begin to understand what you are without trying to change it, then what you are undergoes a transformation' J.Krishnamurti
Privacyverklaring
Webdevelopment: www.hugo-online.nu