Docenten

Rebekka Daniels

"Graag laat ik je op toegankelijke wijze yoga ervaren. Mijn yogalessen zijn een afwisseling van actief, dynamisch, meditatief en ontspannend, wat het gemakkelijk maakt om uit je hoofd en in je lijf te komen. Het bewegen op het ritme van je adem zorgt ervoor dat vastgezette spanning kan loskomen en energie weer vrijuit kan stromen. Het bewust ervaren van je lichaam en adem staat centraal. Maar ook het opbouwen van kracht, het waarnemen vanuit een vriendelijke, open aandacht en het leren ontspannen in wat er in jezelf gebeurt.
Met yoga kom je in een beter contact met jezelf en kun je je energie op een positieve manier beinvloeden. Zodat je meer veerkracht, ontspanning en vertrouwen in jezelf kunt gaan ervaren."

 

Rebekka Daniels  (1971) studeerde enkele jaren antropologie en humanistiek.
Ze volgde een opleiding in Hatha yoga, Vinyasa yoga, Boeddhistische psychologie en Coaching bij stress, burn-out en hoogsensitiveit. Daarnaast verschillende trainingen en workshops  o.a. Yin-, Vinyasa en Hatha yoga, Prana yoga flow, Vipassana meditatie, adem- en HSP begeleiding.
Rebekka runde 12 jaar een yogaschool in Utrecht en richtte 7 jaar geleden Yoga aan de Kade op. Haar doel is om een fijne plek te bieden waar mensen zich gemakkelijk thuis voelen en waar ze ruimte kunnen vinden om tot zichzelf te komen.

 

 

 

Jennifer van Heeswijk- Peter

Jennifer van Heeswijk- Peter (1981): "Al zo lang ik mij kan herinneren doe ik aan een of andere vorm van yoga of meditatie. Dat is ook niet zo verwonderlijk aangezien mijn ouders uit India komen: de bakermat van yoga. Gedreven door een sterke interesse om meer te weten over de achtergrond van yoga, besloot ik een aantal jaren geleden om de 4-jarige Hatha yoga opleiding te volgen aan de Blikopener in Tilburg. Dit heeft er weer toe geleid dat ik heel sterk de behoefte ging voelen om alles wat ik zelf zo fijn vind aan yoga te delen met anderen. Ik ben dan ook heel dankbaar dat ik dit mag doen middels mijn lessen bij Yoga aan de Kade.

 

Wat centraal staat in mijn lessen is de ademhaling. Een bewuste ademhaling kan je helpen om beter te ontspannen, om los te laten wat niet meer voor je werkt. Anderzijds kan de adem dienen als een instrument om verdieping te zoeken in de (fysieke) houdingen. Ik ben ervan overtuigd dat yoga echt voor iedereen toegankelijk kan zijn. Dit wil ik ook graag overbrengen in mijn lessen. Elk lichaam is anders, de houdingen hoeven er daarom echt niet bij iedereen hetzelfde uit te zien. Jij kent jouw lichaam het beste. Ik wil jou uitdagen om te werken binnen de mogelijkheden van jouw lichaam. Een correcte vorm/ techniek in de houdingen is belangrijk (ook om blessures te voorkomen). Toch gaat het er bij mij niet zozeer om hoe de houding er bij jou uitziet. Belangrijker vind ik dat je de ruimte krijgt om je er bewust van te worden wat de houding nou met je heeft gedaan, zowel in je lijf als in je hoofd."

Mabel Duchossoy

Mabel Duchossoy (1978) heeft yoga ontdekt toen ze naast haar drukke baan in het bedrijfsleven behoefte had aan meer rust in haar leven. Ze had toen nooit verwacht dat yoga haar veel meer zou brengen, zoals lichaamsbewustzijn, energie, zelfinzicht en vele toepasbare wijsheden uit de yogaleer. Yoga fascineerde haar op alle vlakken, vandaar dat zij de vinyasa/ power yoga is gaan doen bij YogaGarden in Amsterdam. Ze volgt regelmatig lessen en workshops van bekende en minder bekende yogi's om zich steeds verder te ontwikkelen als docent. 

 

"In mijn lessen staan flow, ademhaling, correcte uitlijning en de continue balans tussen uitdaging en zachtheid centraal."

Hilde van der Heijden

Hilde van der Heijden: "Sinds een yogaretraite in Andalusie in 2011 ben ik door de yoga gegrepen. Zoals veel mensen had ik veel moeite om uit mijn hoofd te komen en er bleek geen betere remedie dan bewust in mijn lijf te zijn. Tijdens een reis in India, eind 2012, heb ik me meer in yoga en meditatie verdiept. Ik besloot een teacher training Ashtanga yoga te doen bij Pure Silence in Eindhoven, die ik begin 2013 afrondde. 

In 2015 volgde ik ook de Yin yoga training bij Jose de Groot; een hele mooie vorm die de yang practice aanvult en verdiept.

 

Ik ben begonnen met lesgeven omdat ik merkte dat juist de interactie met anderen mij inspireert en aanzet tot verdieping in mijn eigen practice. het motiveert mij om meer te leren, zelf te experimenteren en over te brengen wat dat mij heeft gebracht. Er is zoveel te ontdekken in yoga!"

 

Nelleke van Hoften

Nelleke van Hoften: "Ik ben altijd een sportief mens geweest. In de periode dat ik druk was met mij gezin sportte ik minder, het gevoel om te bewegen bleef. Nadat mijn derde dochter was geboren kreeg ik rug en nekklachten. Zo kwam ik via de fysiotherapeut bij Pilates terecht. Dat is ruim 11 jaar geleden.

 

Pilates heeft ervoor gezorgd dat ik al jarenlang klachtenvrij door het leven ga. Voor mij is deze workout een vast onderdeel van mijn leven geworden. Het hoort er gewoon bij. Naast Pilates doe ik ook yoga en heb ondervonden dat dit een fijne combinatie is voor mij

In de afgelopen jaren dacht ik er steeds vaker over om ook zelf Pilatesles te gaan geven. Ik ben een Pilates opleiding gaan doen bij Talent in training en heb deze succesvol afgerond.

 

Als docent ontwikkel ik me dagelijks, daarin neem ik veel ervaringen mee vanuit de lessen die ik de afgelopen jaren van verschillende mensen heb mogen ontvangen. Ze hebben me allemaal wat meegegeven wat ik graag weer doorgeef.

 

Wat ik belangrijk vind is dat iedereen zich welkom voelt in de les met aandacht voor persoonlijke groei en de techniek van de oefeningen. De 'wil' en 'het kunnen' staan regelmatig in een wankel evenwicht met elkaar, laten we samen letterlijk en figuurlijk de balans vnden."

 

 

Eline Kolmus

Eline Kolmus: "opgegroeid aan de Zeeuwse kust heb ik mij altijd verbonden gevoeld met water en de zee. Na 8 jaar Maastricht en een sabbatical, heb ik sinds kort mijn plek gevonden in Den Bosch. In mijn werk vind ik het mooi om naar de mens in z'n geheel te kijken, met ieder z'n eigen verhaal. Door verschillende opleidingen in fysiotherapie, bewegingswetenschappen, functional medicine, fysiotherapie bij kanker, etc, kan ik vanuit vele invalshoeken aan de slag met mensen. Het lesgeven aan studenten fysiotherapie kwam in 2015 op mijn pad. Voorheen beoefende ik meerdere vormen van yoga op de achtergrond, maar nu is yoga een belangrijk onderdeel van mijn leven geworden.

 

Trainingen in Yin yoga en Strala yoga, gebaseerd op Hatha yoga, voelden als een fijne aansluiting op het werk wat ik al deed. In Strala yoga staat het natuurlijk bewegen centraal, op het golvende ritme van je ademhaling. Hierdoor werk je niet tegen je lichaam in, maar met je lichaam mee. Dagelijks ga ik met mensen aan de slag op zoek naar het optimale functioneren; op de behandelbank, mat of er vanaf. En dat betekent niet altijd meer kracht en harder werken. Het betekent op zoek gaan naar een betere manier. Die bij jou past, bij jouw lichaam, op dit moment. 

 

Yoga aan de Kade voelde als een warm welkom en open plek. Ik hoop met mijn manier van lesgeven op de donderdagavond, je te laten ontdekken en je uit te dagen middels een bewegende meditatie."

Carolien de Milliano

"Sport is altijd een belangrijk onderdeel in mijn leven geweest. Door mijn hypermobiliteit heb ik va nature veel ruimte in mijn gewrichten, waardoor mijn spieren harder moeten werken om mijn gewrichten op hun plaats te houden. Om mijn spieren te versterken ben ik op 7- jarige leeftijd begonnen met zwemmen. Sindsdien ben ik een echte waterrat en was ik bijna dagelijks in het water te vinden. Met als resultaat een aantal keren Nederlands kampioene. 

 

Tegenwoordig ben ik niet meer dagelijks in het water te vinden, maar wel dagelijks op mijn yogamat. Yoga is in 2016 op mijn pad gekomen. In 2014 ben ik in een burn-out terecht gekomen. Door jarenlang over mijn grenzen te zijn gegaan, ging in 2014 de kaars heleaal uit. Ik moest mezelf weer opnieuw ontdekken. In 2016 ben ik met yoga begonnen om minder te piekeren, weer een fit lichaam en heldere geest te krijgen en me weer energiek te voelen.

Nadat ik uit mijn burn-out was, was ik heel benieuwd wat yoga me nog meer kon brengen. Daarom ben ik in februari 2019 naar Goa in India gegaan om daar een teacher training in Ashtanga en Vinyasa flow te volgen. Deze tijd in India heeft me hele mooie dingen gebracht en heel veel inzichten gegeven. Ik wilde deze ervaring niet alleen voor mezelf houden, maar ik wilde anderen ook laten ervaren wat yoga je allemaal kan brengen. En daarom ben ik aan de slag gegaan als yogadocent. 

 

Tijdens mijn lessen wil ik je laten ervaren dat je mentaal en fysiek veel sterker bent dan je zelf denkt. Yoga helpt je angsten te overwinnen door de grens op te zoeken en je hier comfortabel in te voelen. Want buiten je comfortzone gebeuren de wonderen en zul je persoonlijke groei ervaren. En wat is er mooier dan als docent een bijdrage te kunnen leveren aan de groei van mensen."

Ria Linders

Ria Linders (1958): "Vanaf 1999 volg ik yogalessen, 4 jaar geleden voelde ik dat ik meer behoefte had aan verdieping in de yoga. Die heb ik gevonden in de docenten opleiding Yoga & vedanta in Doorn. In juni 2020 ben ik afgestudeerd als yogadocent. In 2019 heb ik tijdelijk aan mensen met diverse beperkingen lesgegeven, hiervoor heb ik een scholing voor Stoelyoga gevolgd bij Stoelyoga Nederland. Sinds 2018 ben ik invaldocent bij Yoga aan de Kade en ook als vaste docent wil ik graag mijn yogaervaring doorgeven aan jou. Yoga is een manier van leven, een zoektocht naar wie je werkelijk bent.

 

In mijn yogalessen wil ik ruimte geven aan het voelen van je lichaam, door liefdevol, zacht en geduldig te oefenen. Onderzoeken wat jouw mogelijkheden zijn en dat oke vinden. Voelen zonder waardeoordeel. Open aandact hebben voor alles wat er op dit moment is. Zodat je ontspanning, stilte en meer energie gaat ervaren. Ik wil je graag kennis laten maken met yogahoudingen, ademoefeningen en meditatie."

Monique Nieuwenhuysen

Monique Nieuwenhuysen:  "Als kind was ik al gefascineerd door de onzichtbare wereld van energie waarin kleuren en lichtvormen elkaar afwisselen en ons omgeven. Met yoga, pranayama en meditatie kan ik hier een vorm aan geven. Ik beoefen al meer dan 25 jaar mindfulness, yoga en meditatie. 

Yoga raakt mijn ziel en mijn wezen. In 2019 ben ik na vele trainingen en workshops, van o.a. Oneness opleiding, reiki, crystal healing, meditatie en yoga retraites, dan eindelijk de yoga opleiding bij De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam gaan volgen. Gevolgd door de verdieping van o.a. Yin yoga, Yoga Nidra en meditatie en Pranayama. 

Zoals een van mijn yogaleraren zei: yoga begint pas als je van de mat afstapt. En dat klopt. Hoe handel jij, beweeg jij en luister jij naar jouw ware zelf en lichaam op het moment dat je de deur opent naar de buitenwereld?"

Ik hoop dan ook van harte dat je tijdens mijn lessen meereist naar jouw ware authenteke zelf.

 

Maaike Ebben

Maaike Ebben heeft een dansachtergrond. Zij studeerde in 2004 af aan de Fontys Dansacademie in Tilburg en werkt sindsdien als docent, choreograaf, coach en danser. Zij werkt vanuit haar bedrijf Puur Dans in Den Bosch met zeer diverse doelgroepen waaronder ouderen met dementie. Haar passie voor de authentieke, gevoelige mens en hoe zij hun lichaam ervaren en impulsief kunnen inzetten, drijft haar in haar werk.

 

"Vele jaren volgde ik zelf yogalessen bij Yoga aan de Kade, wat een inspirerende aanvulling en verdieping was het direct op mijn werk. Zowel in de dans als in de yoga (en meditatie) die ik nu aanbied staat de oprechte beleving van het authentieke lichaam centraal. Voelen en opvolgen wat het lichaam nodig heeft, even stil mogen worden, opnieuw verbinding maken met je eigen kracht. Zonder oordeel of verwachting in met moment aanwezig blijven en met vriendelijke blik omarmen en toelaten wat er nu is. Dat vind ik ontroerend mooi.. " 

Martine van Zon

Martine: "Yoga...een passie, een levenswijze, een zienswijze, fysiek, mentaal, energetisch, vanuit het hart. De van jongs af aan aanwezige behoefte aan zingeving en de verwondering over het menselijk lichaam, komen in yoga samen voor mij. Bij Yoga aan de Kade geef ik Jivamukti yoga  en yin yoga. Ik hoop je te zien voor de ervaring die yoga je kan geven"

 

Martine is een gecertificeerd en bevlogen yogadocent (2007, 200 h.  RYS, Sivananda Hatha, 2017, 200 h. RYS Yin en 2019, 300 h. RYS Jivamukti yoga). In de jaren tussen de teachertrainingen door heeft ze in Europa en Azie vele retreats en workshops gevolgd, en geeft ze zelf retreats. Naast yogadocent is zij tevens gecertificeerd Mindfulness trainer. 


'If you begin to understand what you are without trying to change it, then what you are undergoes a transformation' J.Krishnamurti
Privacyverklaring
Webdevelopment: www.hugo-online.nu