Docenten

Rebekka Daniels

Rebekka Daniels  (1971) is van jongsaf geboeid door het mens-zijn. Ze studeerde enkele jaren antropologie en humanistiek maar voelde zich uiteindelijk thuis in de praktische en verdiepende weg van yoga en meditatie. Ze volgde een opleiding in de klassieke Hatha yoga en in de Vinyasa yoga en trainingen in o.a. Yin yoga, Prana yoga flow, Vipassana meditatie, Boeddhistische psychologie en Pilates. Rebekka runde 12 jaar een yogaschool in Utrecht en richtte 5 jaar geleden Yoga aan de Kade op. Haar doel is om een fijne plek te bieden waar mensen zich gemakkelijk thuis voelen en waar ze ruimte kunnen vinden om tot zichzelf te komen.

"voor mij gaat yoga over bewustwording, het ontdekken wie je werkelijk bent, voorbij datgene dat je denkt te zijn of wat anderen van je verwachten. Het is verbinding maken met jezelf, voelen wat je nodig hebt en daar ruimte aan geven. Met yoga kun je je energie op positieve wijze beinvloeden. Zodat je meer veerkracht, ontspanning en vertrouwen in jezelf kunt gaan ervaren. Dat wil ik mensen graag meegeven.

 

 In mijn lessen wil ik je op een toegankelijke wijze in contact brengen met yoga. De lessen zijn een afwisseling van aktief, dynamisch, meditatief en ontspannend, wat het gemakkelijk maakt om uit je hoofd en in je lijf te komen. De flow van bewegingen zorgt ervoor dat vastgezette spanning kan loslaten en energie weer vrijuit kan stromen. Het bewust ervaren van lichaam en adem staat centraal. Maar ook het opbouwen van kracht, het waarnemen vanuit een vriendelijke, open aandacht en het leren ontspannen in wat zich van binnen voordoet."

Irma van Altveer

Irma van Altveer:  sinds haar jeugd koestert zij een passie voor dans en beweging en studeerde ze af aan de HBO dansacademie docente klassiek, modern en jazz dans (Arnhem 1988). Na les te hebben gegeven, o.a. in haar eigen dansstudio in Delft, kwam ze in Barcelona in contact met Integral Yoga. Daar werd haar eigen beoefening van yoga intens verdiept en is ze de Teacher training Hatha yoga & Pranayama gaan doen (200 hours Yoga Alliance) in het Europese opleidingscentrum van Swami Satchidanda (Quanta da Calma) in Portugal (2006). 

Vanuit de fascinatie voor de mysterie van het leven en de natuur bestudeerde ze een aantal jaren energetische geneeskunde van het Inca Shamanisme uit Peru (2007). Daarna volgde ze trainingen in bewegigsexpressie therapie aan de Fontys academie, De Blikopener Hatha en Raja yoga & meditatie en verdiepte zich in de Yin en restorative yoga.

 

"Het leven is een reis van de ziel. In mijn lessen, workshops en individuele sessie werk ik graag in een veilige en open sfeer vanuit zowel een methodische als spirituele achtergrond. Altijd afgestemd op wat er op dat moment nodig is en vanuit diep respect voor het individu en zijn of haar uitdagingen op dat moment van het leven. Samen zoeken we naar mogelijkheden voor meer gezondheid, welzijn, harmonie, innerlijke kracht en stilte. 

 

Dankbaar en bevoorrecht voel ik mij om de kennis van yoga die aan mij is doorgegeven te mogen delen"

Jennifer van Heeswijk- Peter

Jennifer van Heeswijk- Peter (1981): "Al zo lang ik mij kan herinneren doe ik aan een of andere vorm van yoga of meditatie. Dat is ook niet zo verwonderlijk aangezien mijn ouders uit India komen: de bakermat van yoga. Gedreven door een sterke interesse om meer te weten over de achtergrond van yoga, besloot ik een aantal jaren geleden om de 4-jarige Hatha yoga opleiding te volgen aan de Blikopener in Tilburg. Dit heeft er weer toe geleid dat ik heel sterk de behoefte ging voelen om alles wat ik zelf zo fijn vind aan yoga te delen met anderen. Ik ben dan ook heel dankbaar dat ik dit mag doen middels mijn lessen bij Yoga aan de Kade.

 

Wat centraal staat in mijn lessen is de ademhaling. Een bewuste ademhaling kan je helpen om beter te ontspannen, om los te laten wat niet meer voor je werkt. Anderzijds kan de adem dienen als een instrument om verdieping te zoeken in de (fysieke) houdingen. Ik ben ervan overtuigd dat yoga echt voor iedereen toegankelijk kan zijn. Dit wil ik ook graag overbrengen in mijn lessen. Elk lichaam is anders, de houdingen hoeven er daarom echt niet bij iedereen hetzelfde uit te zien. Jij kent jouw lichaam het beste. Ik wil jou uitdagen om te werken binnen de mogelijkheden van jouw lichaam. Een correcte vorm/ techniek in de houdingen is belangrijk (ook om blessures te voorkomen). Toch gaat het er bij mij niet zozeer om hoe de houding er bij jou uitziet. Belangrijker vind ik dat je de ruimte krijgt om je er bewust van te worden wat de houding nou met je heeft gedaan, zowel in je lijf als in je hoofd."

Mabel Duchossoy

Mabel Duchossoy (1978) heeft yoga ontdekt toen ze naast haar drukke baan in het bedrijfsleven behoefte had aan meer rust in haar leven. Ze had toen nooit verwacht dat yoga haar veel meer zou brengen, zoals lichaamsbewustzijn, energie, zelfinzicht en vele toepasbare wijsheden uit de yogaleer. Yoga fascineerde haar op alle vlakken, vandaar dat zij de vinyasa/ power yoga is gaan doen bij YogaGarden in Amsterdam. Ze volgt regelmatig lessen en workshops van bekende en minder bekende yogi's om zich steeds verder te ontwikkelen als docent. 

 

"In mijn lessen staan flow, ademhaling, correcte uitlijning en de continue balans tussen uitdaging en zachtheid centraal."

Hilde van der Heijden

Hilde van der Heijden: "Sinds een yogaretraite in Andalusie in 2011 ben ik door de yoga gegrepen. Zoals veel mensen had ik veel moeite om uit mijn hoofd te komen en er bleek geen betere remedie dan bewust in mijn lijf te zijn. Tijdens een reis in India, eind 2012, heb ik me meer in yoga en meditatie verdiept. Ik besloot een teacher training Ashtanga yoga te doen bij Pure Silence in Eindhoven, die ik begin 2013 afrondde. 

In 2015 volgde ik ook de Yin yoga training bij Jose de Groot; een hele mooie vorm die de yang practice aanvult en verdiept.

 

Ik ben begonnen met lesgeven omdat ik merkte dat juist de interactie met anderen mij inspireert en aanzet tot verdieping in mijn eigen practice. het motiveert mij om meer te leren, zelf te experimenteren en over te brengen wat dat mij heeft gebracht. Er is zoveel te ontdekken in yoga!"

 

Ryan Doran

Ryan Doran (1974): "Yoga leert me te voelen en vanuit een ontspannen grondhouding te zijn met wat zich dagelijks voordoet. Het brengt het vermogen naar voren om van binnenuit te kunnen ervaren wat goed voelt en wat niet, wat mijn grenzen zijn en die kunnen respecteren. Je lichaam geeft constant signalen en je kunt jezelf oefenen om daarnaar te luisteren. 

Ik heb deze 'zachte' boodschap door een harde confrontatie met mezelf geleerd. In 2001 ben ik door terugkerende rugklachten op zoek gegaan naar waarom deze klachten toch steeds terugkwamen. Een Mindfulness cursus gaf me door de nadruk op aandachtig zijn en eenvoudige yoga oefeningen, de eerste echte inzichten in lichaamsbewustzijn. het zaadje was gezaaid, de rugklachten zo goed als weg en verschillende vormen van yoga en meditatie volgden. 

In 2010 kwam ik in aanraking met Power yoga. De dynamiek, de krachtige adem en het fysieke element, konden diep doordringen in mijn lichaam en psyche. Ik was verkocht. Teacher trainingen in Power en Ashtanga yoga volgden. het Ashtanga systeem zorgt er nu voor dat ik dagelijks op de mat sta, een eigen practice onderhoud en vanuit deze diepe ervaring lesgeef."

Martine van Zon

Martine van Zon: is gecertificeerd yogadocente (200 RYS, Sivananda yoga Vedanta Hatha, 2007). In mei 2017 startte ze met de Yin opleiding (200 RYS), om zo ook binnen yoga de balans tussen yin en yang verder vorm te geven. In de tussentijdse jaren heeft ze in Europa en Azie vele retreats en workshops gevolgd van verschillende stromingen en leraren. Naast yogadocente is zij ook gecertificeerd Mindfulness trainster.

 

"Een passie, een levenswijze, een zienswijze, fysiek, mentaal, energetisch, vanuit het hart, bevlogen...yoga. De van jongs af aan aanwezige behoefte aan zingeving en de verwondering over het menselijk lichaam komt in yoga voor mij samen. Ik hoop je te zien bij Yoga aan de Kade voor de ervaring die yoga je kan geven. "

Sanne Mahieu

Sanne Mahieu: "Toen ik een aantal jaren geleden kennis maakte met yoga was ik meteen onder de indruk van de effecten ervan. Yoga kwam op mijn pad in een stormachtige periode en met name de rust die het me gaf was op dat moment een verademing. 

 

Ik wist meteen dat dit iets was waar ik meer over wilde weten! In 2014 ben ik dan ook gestart met een opleiding Hatha yoga bij Ron van der Post in Nijmegen. Hoe meer ik met de yoga bezig ben en me verdiep in de achterliggende filosofie, hoe meer ik me bewust word van de stille kracht die uitgaat van yoga. Regelmatige beoefening maakt me niet alleen fysiek sterker, maar ook geestelijk ben ik me steeds meer bewust van mijn kracht en ik kan nu in stormachtige periodes beter mijn rust bewaren. 

 

Ondanks dat ik oorspronkelijk aan mijn opleiding begonnen ben uit pure nieuwsgierigheid, vind ik het geweldig om mijn passie voor yoga steeds meer met anderen te kunnen gaan delen. Ik doe dit in de vorm van intensieve hatha yogalessen. Door middel van goede aanwijzingen en oog voor een correcte uitvoering van de houdingen wil ik je laten voelen dat je vaak veel meer kunt dan je denkt, zowel fysiek als mentaal. "

Fiona Meuller

Fiona: "Voor mij betekent yoga: zijn in het hier en nu en jezelf leren accepteren. Ik heb yoga pas echt leren waarderen toen ik begon met werken. In de waan van de dag vergeet je snel jezelf. Vooral naar jezelf luisteren wordt een enorme uitdaging. Afgelopen dagen heb ik mijn Ashtanga en Vinyasa yoga teacher training in Goa, India gevolgd, niet met de bedoeling om les te gaan geven, het was meer een cadeau aan mezelf. 

Eenmaal terig in Nederland gaf ik af en toe les aan vrienden en ontdekte hiermee mijn passie voor lesgeven. 

 

Mijn doel is om iedereen met yoga in aanraking te brengen en de vooroordelen rondom yoga te doorbreken. Want yoga is voor iedereen en niet alleen maar voor lenige meiden in leggings. Yoga is alles behalve wazig en vaag, yoga is alles behalve dat.

Yoga heeft ij geholpen om mezelf te accepteren zoals ik ben en geeft mij iedere keer weer de nodige rustmomenten in deze hectische maatschappij.

 

In mijn lessen focus ik op de juiste beoefening van de houdingen. Daarom combineer ik graag een dynamische flow met verdiepende houdingen zodat jij je na een les ontspannen en soepel voelt, maar ook het gevoel krijgt dat je iets voor je lichaam hebt gedaan. Ik wil mensen laten voelen en ervaren dat yoga de perfecte manier is om in deze drukke tijden goed te zorgen voor je lichaam en geest. Ik kan het meest genieten als mensen na mijn les stralend de deur uitgaan!"

Nelleke van Hoften

Nelleke: "Ik ben altijd een sportief mens geweest. In de periode dat ik druk was met mij gezin sportte ik minder, het gevoel om te bewegen bleef. Nadat mijn derde dochter was geboren kreeg ik rug en nekklachten. Zo kwam ik via de fysiotherapeut bij Pilates terecht. Dat is ruim 11 jaar geleden.

 

Pilates heeft ervoor gezorgd dat ik al jarenlang klachtenvrij door het leven ga. Voor mij is deze workout een vast onderdeel van mijn leven geworden. Het hoort er gewoon bij. Naast Pilates doe ik ook yoga en heb ondervonden dat dit een fijne combinatie is voor mij

In de afgelopen jaren dacht ik er steeds vaker over om ook zelf Pilatesles te gaan geven. Ik ben een Pilates opleiding gaan doen bij Talent in training en heb deze succesvol afgerond.

 

Als docent ontwikkel ik me dagelijks, daarin neem ik veel ervaringen mee vanuit de lessen die ik de afgelopen jaren van verschillende mensen heb mogen ontvangen. Ze hebben me allemaal wat meegegeven wat ik graag weer doorgeef.

 

Wat ik belangrijk vind is dat iedereen zich welkom voelt in de les met aandacht voor persoonlijke groei en de techniek van de oefeningen. De 'wil' en 'het kunnen' staan regelmatig in een wankel evenwicht met elkaar, laten we samen letterlijk en figuurlijk de balans vnden."

 

 

Iris Trienekes

Iris (1982) rondde twee studies af in Amsterdam en Utrecht, een op het gebied van psychologie en de ander op het gebied van lesgeven. Door haar yogabeoefening kwam zij erachter hoe lichaam en geest onlosmakelijk verbonden zijn. Yoga bleek voor haar helend en therapeutisch nadat zij in 2010 uitviel door RSI en burn-out klachten en niet langer acht een computer kon werken. 

 

"Yoga wijst je via je ademhaling en je lichaam de weg naar je hart. In 2016 belsoot ik van mijn passie mijn 'living' te maken en volgde ik mijn eerste 200-uur teacher training in Amsterdam. Daarna heb ik opleidingen gevolgd op het gebied van yin yoga, yoga therapie, vinyasa- en kundalini yoga. Ik geloof dat blijven leren de sleutel is tot groei en geluk. Door yoga leerde ik de taal van mijn lichaam: hoe mijn lichaam te waarderen, accepteren en respecteren. In de yoga gaat het niet om competitie, vergelijken of jezelf perfectioneren. Het is een onderzoek, een check-in met jezelf, het zonder oordeel observeren. Zo kun je ruimte creeeren en sterker worden in je lichaam en geest. Door te ademen naar plekken waar weinig ruimte is, hef je blokkades op en laat je energie weer stromen. Iedereen is uniek. Door yoga leer je hoe jij jouw lichaam bewoont, hoe het werkt met jouw psyche en hoe je meer leeft vanuit jezelf."

 

Iris woont et haar vriend en zijn zoontje in Den Bosch. Naast yoga houdt ze van reizen, de zee, de natuur ingaan, bewustzijnsfestivals en longboarden. 


'If you begin to understand what you are without trying to change it, then what you are undergoes a transformation' J.Krishnamurti
Privacyverklaring
Webdevelopment: www.hugo-online.nu