Docenten

Rebekka Daniels

"Graag laat ik je op toegankelijke wijze yoga ervaren. Mijn yogalessen zijn een afwisseling van actief, dynamisch, meditatief en ontspannend, wat het gemakkelijk maakt om uit je hoofd en in je lijf te komen. Het bewegen op het ritme van je adem zorgt ervoor dat vastgezette spanning kan loskomen en energie weer vrijuit kan stromen. Het bewust ervaren van je lichaam en adem staat centraal. Maar ook het opbouwen van kracht, het waarnemen vanuit een vriendelijke, open aandacht en het leren ontspannen in wat er vanbinnen gebeurt.
Met yoga kom je in een beter contact met jezelf en kun je je energie op een positieve manier beinvloeden. Zodat je meer veerkracht, ontspanning en vertrouwen in jezelf kunt gaan ervaren."

 

Rebekka Daniels  (1971) studeerde enkele jaren antropologie en humanistiek.
Ze volgde een opleiding in Hatha yoga, Vinyasa yoga, Boeddhistische psychologie en Coaching bij stress, burn-out en hoogsensitiveit. Daarnaast verschillende trainingen en workshops  o.a. Yin-, Vinyasa en Hatha yoga, Prana yoga flow, Vipassana meditatie, coaching en HSP begeleiding.
Rebekka runde 12 jaar een yogaschool in Utrecht en richtte 6 jaar geleden Yoga aan de Kade op. Haar doel is om een fijne plek te bieden waar mensen zich gemakkelijk thuis voelen en waar ze ruimte kunnen vinden om tot zichzelf te komen.

 

 

 

Irma van Altveer

Irma van Altveer:  sinds haar jeugd koestert zij een passie voor dans en beweging en studeerde ze af aan de HBO dansacademie docente klassiek, modern en jazz dans (Arnhem 1988). Na les te hebben gegeven, o.a. in haar eigen dansstudio in Delft, kwam ze in Barcelona in contact met Integral Yoga. Daar werd haar eigen beoefening van yoga intens verdiept en is ze de Teacher training Hatha yoga & Pranayama gaan doen (200 hours Yoga Alliance) in het Europese opleidingscentrum van Swami Satchidanda (Quanta da Calma) in Portugal (2006). 

Vanuit de fascinatie voor de mysterie van het leven en de natuur bestudeerde ze een aantal jaren energetische geneeskunde van het Inca Shamanisme uit Peru (2007). Daarna volgde ze trainingen in bewegigsexpressie therapie aan de Fontys academie, De Blikopener Hatha en Raja yoga & meditatie en verdiepte zich in de Yin en restorative yoga.

 

"Het leven is een reis van de ziel. In mijn lessen, workshops en individuele sessie werk ik graag in een veilige en open sfeer vanuit zowel een methodische als spirituele achtergrond. Altijd afgestemd op wat er op dat moment nodig is en vanuit diep respect voor het individu en zijn of haar uitdagingen op dat moment van het leven. Samen zoeken we naar mogelijkheden voor meer gezondheid, welzijn, harmonie, innerlijke kracht en stilte. 

 

Dankbaar en bevoorrecht voel ik mij om de kennis van yoga die aan mij is doorgegeven te mogen delen"

Jennifer van Heeswijk- Peter

Jennifer van Heeswijk- Peter (1981): "Al zo lang ik mij kan herinneren doe ik aan een of andere vorm van yoga of meditatie. Dat is ook niet zo verwonderlijk aangezien mijn ouders uit India komen: de bakermat van yoga. Gedreven door een sterke interesse om meer te weten over de achtergrond van yoga, besloot ik een aantal jaren geleden om de 4-jarige Hatha yoga opleiding te volgen aan de Blikopener in Tilburg. Dit heeft er weer toe geleid dat ik heel sterk de behoefte ging voelen om alles wat ik zelf zo fijn vind aan yoga te delen met anderen. Ik ben dan ook heel dankbaar dat ik dit mag doen middels mijn lessen bij Yoga aan de Kade.

 

Wat centraal staat in mijn lessen is de ademhaling. Een bewuste ademhaling kan je helpen om beter te ontspannen, om los te laten wat niet meer voor je werkt. Anderzijds kan de adem dienen als een instrument om verdieping te zoeken in de (fysieke) houdingen. Ik ben ervan overtuigd dat yoga echt voor iedereen toegankelijk kan zijn. Dit wil ik ook graag overbrengen in mijn lessen. Elk lichaam is anders, de houdingen hoeven er daarom echt niet bij iedereen hetzelfde uit te zien. Jij kent jouw lichaam het beste. Ik wil jou uitdagen om te werken binnen de mogelijkheden van jouw lichaam. Een correcte vorm/ techniek in de houdingen is belangrijk (ook om blessures te voorkomen). Toch gaat het er bij mij niet zozeer om hoe de houding er bij jou uitziet. Belangrijker vind ik dat je de ruimte krijgt om je er bewust van te worden wat de houding nou met je heeft gedaan, zowel in je lijf als in je hoofd."

Mabel Duchossoy

Mabel Duchossoy (1978) heeft yoga ontdekt toen ze naast haar drukke baan in het bedrijfsleven behoefte had aan meer rust in haar leven. Ze had toen nooit verwacht dat yoga haar veel meer zou brengen, zoals lichaamsbewustzijn, energie, zelfinzicht en vele toepasbare wijsheden uit de yogaleer. Yoga fascineerde haar op alle vlakken, vandaar dat zij de vinyasa/ power yoga is gaan doen bij YogaGarden in Amsterdam. Ze volgt regelmatig lessen en workshops van bekende en minder bekende yogi's om zich steeds verder te ontwikkelen als docent. 

 

"In mijn lessen staan flow, ademhaling, correcte uitlijning en de continue balans tussen uitdaging en zachtheid centraal."

Hilde van der Heijden

Hilde van der Heijden: "Sinds een yogaretraite in Andalusie in 2011 ben ik door de yoga gegrepen. Zoals veel mensen had ik veel moeite om uit mijn hoofd te komen en er bleek geen betere remedie dan bewust in mijn lijf te zijn. Tijdens een reis in India, eind 2012, heb ik me meer in yoga en meditatie verdiept. Ik besloot een teacher training Ashtanga yoga te doen bij Pure Silence in Eindhoven, die ik begin 2013 afrondde. 

In 2015 volgde ik ook de Yin yoga training bij Jose de Groot; een hele mooie vorm die de yang practice aanvult en verdiept.

 

Ik ben begonnen met lesgeven omdat ik merkte dat juist de interactie met anderen mij inspireert en aanzet tot verdieping in mijn eigen practice. het motiveert mij om meer te leren, zelf te experimenteren en over te brengen wat dat mij heeft gebracht. Er is zoveel te ontdekken in yoga!"

 

Ryan Doran

Ryan Doran (1974): "Yoga leert me te voelen en vanuit een ontspannen grondhouding te zijn met wat zich dagelijks voordoet. Het brengt het vermogen naar voren om van binnenuit te kunnen ervaren wat goed voelt en wat niet, wat mijn grenzen zijn en die kunnen respecteren. Je lichaam geeft constant signalen en je kunt jezelf oefenen om daarnaar te luisteren. 

Ik heb deze 'zachte' boodschap door een harde confrontatie met mezelf geleerd. In 2001 ben ik door terugkerende rugklachten op zoek gegaan naar waarom deze klachten toch steeds terugkwamen. Een Mindfulness cursus gaf me door de nadruk op aandachtig zijn en eenvoudige yoga oefeningen, de eerste echte inzichten in lichaamsbewustzijn. het zaadje was gezaaid, de rugklachten zo goed als weg en verschillende vormen van yoga en meditatie volgden. 

In 2010 kwam ik in aanraking met Power yoga. De dynamiek, de krachtige adem en het fysieke element, konden diep doordringen in mijn lichaam en psyche. Ik was verkocht. Teacher trainingen in Power en Ashtanga yoga volgden. het Ashtanga systeem zorgt er nu voor dat ik dagelijks op de mat sta, een eigen practice onderhoud en vanuit deze diepe ervaring lesgeef."

Martine van Zon

Martine van Zon: is gecertificeerd yogadocente (200 RYS, Sivananda yoga Vedanta Hatha, 2007). In mei 2017 startte ze met de Yin opleiding (200 RYS), om zo ook binnen yoga de balans tussen yin en yang verder vorm te geven. In de tussentijdse jaren heeft ze in Europa en Azie vele retreats en workshops gevolgd van verschillende stromingen en leraren. Naast yogadocente is zij ook gecertificeerd Mindfulness trainster.

 

"Een passie, een levenswijze, een zienswijze, fysiek, mentaal, energetisch, vanuit het hart, bevlogen...yoga. De van jongs af aan aanwezige behoefte aan zingeving en de verwondering over het menselijk lichaam komt in yoga voor mij samen. Ik hoop je te zien bij Yoga aan de Kade voor de ervaring die yoga je kan geven. "

Sanne Mahieu

Sanne Mahieu: "Toen ik een aantal jaren geleden kennis maakte met yoga was ik meteen onder de indruk van de effecten ervan. Yoga kwam op mijn pad in een stormachtige periode en met name de rust die het me gaf was op dat moment een verademing. 

 

Ik wist meteen dat dit iets was waar ik meer over wilde weten! In 2014 ben ik dan ook gestart met een opleiding Hatha yoga bij Ron van der Post in Nijmegen. Hoe meer ik met de yoga bezig ben en me verdiep in de achterliggende filosofie, hoe meer ik me bewust word van de stille kracht die uitgaat van yoga. Regelmatige beoefening maakt me niet alleen fysiek sterker, maar ook geestelijk ben ik me steeds meer bewust van mijn kracht en ik kan nu in stormachtige periodes beter mijn rust bewaren. 

 

Ondanks dat ik oorspronkelijk aan mijn opleiding begonnen ben uit pure nieuwsgierigheid, vind ik het geweldig om mijn passie voor yoga steeds meer met anderen te kunnen gaan delen. Ik doe dit in de vorm van intensieve hatha yogalessen. Door middel van goede aanwijzingen en oog voor een correcte uitvoering van de houdingen wil ik je laten voelen dat je vaak veel meer kunt dan je denkt, zowel fysiek als mentaal. "

Nelleke van Hoften

Nelleke: "Ik ben altijd een sportief mens geweest. In de periode dat ik druk was met mij gezin sportte ik minder, het gevoel om te bewegen bleef. Nadat mijn derde dochter was geboren kreeg ik rug en nekklachten. Zo kwam ik via de fysiotherapeut bij Pilates terecht. Dat is ruim 11 jaar geleden.

 

Pilates heeft ervoor gezorgd dat ik al jarenlang klachtenvrij door het leven ga. Voor mij is deze workout een vast onderdeel van mijn leven geworden. Het hoort er gewoon bij. Naast Pilates doe ik ook yoga en heb ondervonden dat dit een fijne combinatie is voor mij

In de afgelopen jaren dacht ik er steeds vaker over om ook zelf Pilatesles te gaan geven. Ik ben een Pilates opleiding gaan doen bij Talent in training en heb deze succesvol afgerond.

 

Als docent ontwikkel ik me dagelijks, daarin neem ik veel ervaringen mee vanuit de lessen die ik de afgelopen jaren van verschillende mensen heb mogen ontvangen. Ze hebben me allemaal wat meegegeven wat ik graag weer doorgeef.

 

Wat ik belangrijk vind is dat iedereen zich welkom voelt in de les met aandacht voor persoonlijke groei en de techniek van de oefeningen. De 'wil' en 'het kunnen' staan regelmatig in een wankel evenwicht met elkaar, laten we samen letterlijk en figuurlijk de balans vnden."

 

 

Eline Kolmus

Eline: "opgegroeid aan de Zeeuwse kust heb ik mij altijd verbonden gevoeld met water en de zee. Na 8 jaar Maastricht en een sabbatical, heb ik sinds kort mijn plek gevonden in Den Bosch. In mijn werk vind ik het mooi om naar de mens in z'n geheel te kijken, met ieder z'n eigen verhaal. Door verschillende opleidingen in fysiotherapie, bewegingswetenschappen, functional medicine, fysiotherapie bij kanker, etc, kan ik vanuit vele invalshoeken aan de slag met mensen. Het lesgeven aan studenten fysiotherapie kwam in 2015 op mijn pad. Voorheen beoefende ik meerdere vormen van yoga op de achtergrond, maar nu is yoga een belangrijk onderdeel van mijn leven geworden.

 

Trainingen in Yin yoga en Strala yoga, gebaseerd op Hatha yoga, voelden als een fijne aansluiting op het werk wat ik al deed. In Strala yoga staat het natuurlijk bewegen centraal, op het golvende ritme van je ademhaling. Hierdoor werk je niet tegen je lichaam in, maar met je lichaam mee. Dagelijks ga ik met mensen aan de slag op zoek naar het optimale functioneren; op de behandelbank, mat of er vanaf. En dat betekent niet altijd meer kracht en harder werken. Het betekent op zoek gaan naar een betere manier. Die bij jou past, bij jouw lichaam, op dit moment. 

 

Yoga aan de Kade voelde als een warm welkom en open plek. Ik hoop met mijn manier van lesgeven op de donderdagavond, je te laten ontdekken en je uit te dagen middels een bewegende meditatie."

Carolien de Milliano

"Sport is altijd een belangrijk onderdeel in mijn leven geweest. Door mijn hypermobiliteit heb ik va nature veel ruimte in mijn gewrichten, waardoor mijn spieren harder moeten werken om mijn gewrichten op hun plaats te houden. Om mijn spieren te versterken ben ik op 7- jarige leeftijd begonnen met zwemmen. Sindsdien ben ik een echte waterrat en was ik bijna dagelijks in het water te vinden. Met als resultaat een aantal keren Nederlands kampioene. 

 

Tegenwoordig ben ik niet meer dagelijks in het water te vinden, maar wel dagelijks op mijn yogamat. Yoga is in 2016 op mijn pad gekomen. In 2014 ben ik in een burn-out terecht gekomen. Door jarenlang over mijn grenzen te zijn gegaan, ging in 2014 de kaars heleaal uit. Ik moest mezelf weer opnieuw ontdekken. In 2016 ben ik met yoga begonnen om minder te piekeren, weer een fit lichaam en heldere geest te krijgen en me weer energiek te voelen.

Nadat ik uit mijn burn-out was, was ik heel benieuwd wat yoga me nog meer kon brengen. Daarom ben ik in februari 2019 naar Goa in India gegaan om daar een teacher training in Ashtanga en Vinyasa flow te volgen. Deze tijd in India heeft me hele mooie dingen gebracht en heel veel inzichten gegeven. Ik wilde deze ervaring niet alleen voor mezelf houden, maar ik wilde anderen ook laten ervaren wat yoga je allemaal kan brengen. En daarom ben ik aan de slag gegaan als yogadocent. 

 

Tijdens mijn lessen wil ik je laten ervaren dat je mentaal en fysiek veel sterker bent dan je zelf denkt. Yoga helpt je angsten te overwinnen door de grens op te zoeken en je hier comfortabel in te voelen. Want buiten je comfortzone gebeuren de wonderen en zul je persoonlijke groei ervaren. En wat is er mooier dan als docent een bijdrage te kunnen leveren aan de groei van mensen."


'If you begin to understand what you are without trying to change it, then what you are undergoes a transformation' J.Krishnamurti
Privacyverklaring
Webdevelopment: www.hugo-online.nu