Workshops

Mantra zang-avond

Datum: 06-11-2020
Tijd: 19.30- 21.00 uur
Docent: Andrea Hauser
Kosten: 18,- euro
Aanmelden

Een heerlijke ontspannende avond met mantra's en krachtliederen uit alle windstreken bij Yoga aan de Kade. 
Op deze avond word je meegenomen in de wereld van het zingen met prachtige mantra's en wereldliederen. Onder de inspirerende begeleiding van Andrea kan iedereen instappen en zich mee laten nemen in het gezamelijke zingen, ongeacht ervaring of niveau. Ook als je het spannend vindt om te zingen of je hebt het nooit eerder gedaan, laat je verrassen!

We zingen meditatieve liederen en mantra's uit diverse religieuze en spirituele richtingen, soms eenstemmig, dan weer eenvoudig meerstemmig, in verschillende talen. 

De melodieën zijn eenvoudig en door iedereen makkelijk te leren. De boodschap is universeel en geeft ruimte aan ieders beleving. Overal ter wereld vind je prachtige liederen die je diep in je ziel kunnen raken. Door het veelvuldig herhalen van de korte melodieën kun je je gedachteloos mee laten nemen in een nieuwe ervaring.

 

Voor meer info over Andrea: www.heerlijkzingen.nl 

 

HSP? Zorg voor jeZelf!

Datum: 15-11-2020
Tijd: 14.00 -16.30 uur
Docent: Annique van Haaren en Rebekka Daniels
Kosten: 40,- euro
Aanmelden

HSP? Zorg voor jeZelf!  

 

Hoog sensitiviteit is een aangeboren eigenschap waarbij zenuwstelsel en hersenen gevoeliger zijn voor indrukken en waarbij signalen en details vaak meer dan gemiddeld opgemerkt worden. Geluiden, emoties, sferen, energie van anderen, visuele en fysieke prikkels, alles wordt intenser ervaren en op een diepgaand niveau verwerkt.
Als HSP (hoog sensitief persoon) voel je goed aan wat anderen nodig hebben, bezit je vaak een groot empathisch vermogen en creatief talent. Maar als je niet genoeg tijd neemt om bij te komen en te verwerken, kun je snel uit balans raken en het gevoel krijgen dat de wereld je overweldigt of dat je zelf tekort schiet. Hoog sensitief zijn in een drukke en veeleisende maatschappij, valt daarom niet altijd mee. Overprikkeling, vermoeidheid en overmatig piekeren liggen op de loer. 

 

Het is als HSP extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen omdat je nu eenmaal meer hersteltijd nodig hebt. En omdat je sneller overspoeld raakt door de wereld of in contact met anderen jezelf makkelijk kunt verliezen, is het goed om je eigen grenzen te herkennen en erkennen. Ook als je daarmee afwijkt van de norm.

Zelfzorg begint met een diepe acceptatie van je hoog sensitiviteit, dat wat je werkelijk bent met alles wat daarbij hoort. Pas dan kun je er ook werkelijk zorg voor gaan dragen. En zul je je sensitiviteit als kracht kunnen gaan ervaren.

 

In deze workshop gaan we in op zelfzorg op 5 niveau's: geest, lichaam, gevoel, energetisch en ziel. Het is een middag helemaal voor jezelf om je bewuster te worden van je hoog sensitiviteit en hoe je (nog) beter voor jezelf kunt zorgen.

Naast informatie delen we graag ervaringen met elkaar, doen we lichaamsgerichte oefeningen om meer uit je hoofd en in je lijf te komen en bieden we geleide meditaties aan om beter te kunnen aarden en verbinden met jezelf. 

 

Voor wie?
Je bent HSP of je hebt het vermoeden dat je HSP bent en wil er graag meer over weten. Of je wilt deze zachte kracht nog beter in kunnen zetten in je leven. 

Je ervaart het HSP zijn als een grote uitdaging en vindt het soms lastig om een weg te vinden in deze wereld.

 

Door wie?
Annique van Haaren studeerde Algemene sociale wetenschappen. Ze is werkzaam als docent en trainer voor verschillende HBO onderwijsinstituten en verzorgt lessen en trainingen op het gebied van psychologie, coaching en counseling, communicatie, supervisie en intervisie. Tevens heeft zij een eigen coachpraktijk waarin ze mensen hun eigen kracht laat ervaren. Ze heeft een onwrikbaar geloof dat in ieder mens een enorm potentieel schuilt. Ze zal er dan ook alles aan doen om dat potentieel bij de ander zichtbaar te maken zodat hij/zij vanuit eigen kracht een leven kan creëren wat hij/zij graag wenst. 

 

Rebekka Daniels is werkzaam als yogadocent en HSP coach en is eigenaar van Yoga aan de Kade. Als HSP-er kent ze de uitdagingen, beschermingsmechanismen en valkuilen van het hoog sensitief zijn. Maar ziet ook de kwaliteiten en is er van overtuigd dat juist gevoeligheid en empathie bijzonder hard nodig zijn in een maatschappij die gedominieerd wordt door ratio, prestatiedrang en harde zakelijkheid. 

-> meer info over coaching bij HSP


'If you begin to understand what you are without trying to change it, then what you are undergoes a transformation' J.Krishnamurti
Privacyverklaring
Webdevelopment: www.hugo-online.nu