Workshops

Bewust er zijn met Hoog sensitiviteit

Datum: 01-03-2020
Tijd: 14.00 -16.30 uur
Docent: Annique van Haaren en Rebekka Daniels
Kosten: 40,- euro
Aanmelden

Hoog sensitiviteit is een aangeboren eigenschap waarbij zenuwstelsel en hersenen gevoeliger zijn voor indrukken en waarbij signalen en details vaak meer dan gemiddeld opgemerkt worden. Geluiden, emoties, sferen, energie van anderen, visuele en fysieke prikkels, alles wordt intenser ervaren en op een diepgaand niveau verwerkt.

Als HSP voel je goed aan wat anderen nodig hebben, bezit je vaak een groot empathisch vermogen en een creatief talent. Maar als je niet genoeg tijd neemt om bij te komen en te verwerken, kun je snel uit balans raken en het gevoel krijgen dat de wereld je overweldigt of dat je zelf tekort schiet. Hoog sensitief zijn in een drukke en veeleisende maatschappij, valt daarom niet altijd mee. Overprikkeling, vermoeidheid en overmatig piekeren liggen op de loer.

 

Een van de kenmerken van het HSP zijn is de diepgaande informatieverwerking en het vele en diepe nadenken. Dit kan op een heel creatieve manier en de mooiste ideeen voortbrengen, maar kan ook een eindeloos gepieker zijn waarbij ieder mogelijk doem scenario wordt afgewogen met alle emoties die daarbij horen.

 

Vaak trek je als HSP de wereld als een spons naar binnen en kun je eindeloos tobben over het verleden, de toekomst of wat anderen van je vinden. Je leeft dan vooral van buiten naar binnen, wat veel energie kost en waarbij je gemakkelijk uit jezelf wordt getrokken.

 

Deze workshop is erop gericht om weer bewust aanwezig te (kunnen) zijn. Uit je hoofd en in verbinding met je lijf. Om je te verankeren in je eigen kern, je eigen huis. Zodat je meer van binnen naar buiten kunt gaan leven, i.p.v. buiten naar binnen. Want juist in jouw volle aanwezigheid in het moment, in verbinding met jezelf, ben je in je kracht!

 

Het is een middag helemaal voor jezelf om je bewuster te worden van je hoog sensitiviteit en hoe je (nog) beter voor jezelf kunt gaan zorgen. Naast informatie delen we graag ervaringen met elkaar, doen we lichaamsgerichte oefeningen om meer uit je hoofd en in je lijf te komen en bieden we geleide meditaties aan om beter te kunnen aarden en verbinden met jezelf. 

 

Voor wie?
Je bent HSP of je hebt het vermoeden dat je HSP bent en wil er graag meer over weten. Of je wilt deze zachte kracht (nog) beter in gaan zetten in je leven. 

Je ervaart het HSP zijn als een grote uitdaging in je leven en vindt het soms lastig om een weg te vinden in deze wereld. 

 

Door wie?

Annique van Haaren studeerde Algemene sociale wetenschappen. Ze is werkzaam als docent en trainer voor verschillende HBO- onderwijsinstituten en verzorgt lessen en trainingen op het gebied van o.a. psychologie, coaching/counseling, supervisie en intervisie. Tevens heeft zij een eigen coachpraktijk waarin zij mensen hun eigen kracht laat ervaren. Ze heeft een onwrikbaar geloof dat in ieder mens een enorm potentieel schuilt. Ze zal er dan ook alles aan doen om dat potentieel bij de ander zichtbaar te maken zodat hij/zij vanuit eigen kracht een leven kan creëren dat hij/zij wenst.

 

Rebekka Daniels is werkzaam als yogadocent en HSP coach en is eigenaar van Yoga aan de Kade. Als HSP-er kent ze de uitdagingen, beschermingsmechanismen en valkuilen van het hoog sensitief zijn. Maar ziet ook de kwaliteit en is ervan overtuigd dat juist gevoeligheid en empathie bijzonder hard nodig zijn in een wereld die gedomineerd wordt door ratio, prestatiedrang en harde zakelijkheid. 

-> meer lezen over coaching bij HSP

Ademtraining

Datum: 15-03-2020
Tijd: 14.00 -16.00 uur
Docent: Bregje Schoffelen
Kosten: 25,- euro
Aanmelden

De manier waarop je ademt beïnvloedt elke functie in je lichaam, als je je adempatroon aanpast verander je die functies. Jouw adem is je ultieme selfcare instrument waarmee je invloed hebt op belangrijke lichaamsfuncties als hartslag, zenuwstelsel, emoties en mindset. Door bewust te ademen (langzamer en dieper), breng je echte ontspanning in je lijf, stress neemt af, fysieke pijn vermindert, (emotionele) blokkades worden opgeruimd en je krijgt nieuwe inzichten; met andere woorden, er vindt detox en heling plaats op alle lagen van jouw wezen: fysiek, energetisch, mentaal en spiritueel. 

 

In deze ademtraining leer je je adem kennen als tool, ik leer je eenvoudige technieken om thuis toe te passen, waarmee je elk moment tot rust kunt komen en lijf en leden opfrist. 

 

"Je leeft zoals je ademt", hoe bewuster je ademt, des te dieper kun je je ontspannen en je bewustzijn openen. en zal je adem haar werk doen en je lichaam en leven verlichten, thuiskomen bij jezelf!

 

Voor wie?  
Voor iedereen die de kracht van de adem wil ontdekken. Ervaring is niet nodig, de workshop is eenvoudig, veilig en down-to-earth

De workshop is niet geschikt voor mensen met hartaandoeningen, psychiatrische aandoeningen, een drugsheden- of verleden. Dan werkt een privesessie beter. 

 

Kledingadvies: 
comfortabele, niet-knellende (yoga) kleding (geen spijkerbroek).

 

Bregje Schoffelen (1970) woont en werkt in Eindhoven, is grafisch ontwerper, moeder, yogi en ademcoach. Wekelijks geeft ze (Liquid Breath) ademtraining bij Yoga Trainer in Eindhoven. Vanuit haar eigen studio geeft ze ademtraining aan studenten en houdt ze privesessies. 

Meer info:

www.studioademwerk.nl

 

 

 

Yoga en wandelweekend in Limburg

Datum: van 27 t/m 29 maart 2020
Tijd: vanaf vrijdag 16.00 tot zondag 16.00 uur
Docent: Rebekka Daniels
Kosten: vanaf 275,- euro
Aanmelden

Yoga & wandelweekend 

Heerlijk bijtanken in het Limburgse Heuvelland!

 

Let op: aanmelden kan niet via de aanmeldknop maar middels een mailtje naar:

Rebekka

 

Voor meer info en opgave zie: yoga & wandelweekend

 

 

HSP? Zorg voor jeZelf!

Datum: 05-04-2020
Tijd: 14.00 -16.30 uur
Docent: Annique van Haaren en Rebekka Daniels
Kosten: 40,- euro
Aanmelden

HSP? Zorg voor jeZelf!

 

Hoog sensitiviteit is een aangeboren eigenschap waarbij zenuwstelsel en hersenen gevoeliger zijn voor indrukken en waarbij signalen en details vaak meer dan gemiddeld opgemerkt worden. Geluiden, emoties, sferen, energie van anderen, visuele en fysieke prikkels, alles wordt intenser ervaren en op een diepgaand niveau verwerkt.
Als HSP (hoog sensitief persoon) voel je goed aan wat anderen nodig hebben, bezit je vaak een groot empathisch vermogen en creatief talent. Maar als je niet genoeg tijd neemt om bij te komen en te verwerken, kun je snel uit balans raken en het gevoel krijgen dat de wereld je overweldigt of dat je zelf tekort schiet. Hoog sensitief zijn in een drukke en veeleisende maatschappij, valt daarom niet altijd mee. Overprikkeling, vermoeidheid en overmatig piekeren liggen op de loer. 

 

Het is als HSP extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen omdat je nu eenmaal meer hersteltijd nodig hebt. En omdat je sneller overspoeld raakt door de wereld of in contact met anderen jezelf makkelijk kunt verliezen, is het goed om je eigen grenzen te herkennen en erkennen. Ook als je daarmee afwijkt van de norm.

Zelfzorg begint met een diepe acceptatie van je hoog sensitiviteit, dat wat je werkelijk bent met alles wat daarbij hoort. Pas dan kun je er ook werkelijk zorg voor gaan dragen. En zul je je sensitiviteit als kracht kunnen gaan ervaren.

 

In deze workshop gaan we in op zelfzorg op 5 niveau's: geest, lichaam, gevoel, energetisch en ziel. Het is een middag helemaal voor jezelf om je bewuster te worden van je hoog sensitiviteit en hoe je (nog) beter voor jezelf kunt zorgen.

Naast informatie delen we graag ervaringen met elkaar, doen we lichaamsgerichte oefeningen om meer uit je hoofd en in je lijf te komen en bieden we geleide meditaties aan om beter te kunnen aarden en verbinden met jezelf. 

 

Voor wie?
Je bent HSP of je hebt het vermoeden dat je HSP bent en wil er graag meer over weten. Of je wilt deze zachte kracht nog beter in kunnen zetten in je leven. 

Je ervaart het HSP zijn als een grote uitdaging en vindt het soms lastig om een weg te vinden in deze wereld.

 

Door wie?
Annique van Haaren studeerde Algemene sociale wetenschappen. Ze is werkzaam als docent en trainer voor verschillende HBO onderwijsinstituten en verzorgt lessen en trainingen op het gebied van psychologie, coaching en counseling, communicatie, supervisie en intervisie. Tevens heeft zij een eigen coachpraktijk waarin ze mensen hun eigen kracht laat ervaren. Ze heeft een onwrikbaar geloof dat in ieder mens een enorm potentieel schuilt. Ze zal er dan ook alles aan doen om dat potentieel bij de ander zichtbaar te maken zodat hij/zij vanuit eigen kracht een leven kan creëren wat hij/zij graag wenst. 

 

Rebekka Daniels is werkzaam als yogadocent en HSP coach en is eigenaar van Yoga aan de Kade. Als HSP-er kent ze de uitdagingen, beschermingsmechanismen en valkuilen van het hoog sensitief zijn. Maar ziet ook de kwaliteiten en is er van overtuigd dat juist gevoeligheid en empathie bijzonder hard nodig zijn in een maatschappij die gedominieerd wordt door ratio, prestatiedrang en harde zakelijkheid. 

-> meer info over coaching bij HSP

Yin yoga met Reiki

Datum: 19-04-2020
Tijd: 14.00 -16.00 uur
Docent: Laura de Vos & Floor van Kollenburg
Kosten: 30,- euro
Aanmelden

Yin yoga met Reiki
In deze speciale Yin yoga XL van 2 uur dalen we af in ons lichaam, aan de hand van yin houdingen met Reiki.

 

Gedurende de les krijg je de ruimte en begeleiding om met je eigen lichaam te werken en een innerlijke reis te maken. Reiki zal gegeven worden tijdens de yin yoga houdingen. Doordat je voor een langere tijd in een houding blijft maak je je bindweefsel soepeler, krijgen energiebanen die daarin liggen meer ruimte om informatie te laten stromen en met Reiki maken we de blokkades vrij. De diepe fysieke benadering van yin yoga met Reiki heeft ook direct effect op je energetische en emotionele lichaam. Tijdens de extra lange les wordt ook mndfulness toegepast voor een diepe ontspanning en ter versterking van je mentale weerbaarheid. 

 

De les wordt gegeven door vriendinnen en lichaamswerkers:

Laura de Vos: 
Laura begon yoga te beoefenen en te bestuderen vanaf de dansacademie en tijdens haar carrière als uitvoerende moderne danseres. Haar passie voor wat de mens drijft en de zoektocht naar een balans tussen lichaam en geest nam steeds meer toe. Zo kwam ze in aanraking met Thaise Yoga Massage en sinds een paar jaar heeft ze zich toegewijd aan de yin yoga.

 

Floor van Kollenburg
Floor heeft na de opleiding docent dans, 12 jaar gewerkt als dansdocente. Haar lichaam en bewust ZIJN blijft haar fascineren. Reiki kwam in 2015 op haar pad en ze is vervolgens haar eigen Reiki praktijk Imix gestart. Vanuit haar praktijk organiseert ze nieuwe maan meditatie avonden en mindfulness trainingen voor kinderen.

 

 

 


'If you begin to understand what you are without trying to change it, then what you are undergoes a transformation' J.Krishnamurti
Privacyverklaring
Webdevelopment: www.hugo-online.nu