Workshops

Liquid Breath Ademworkshop

Datum: 17-11-2019
Tijd: 14.00 -16.00 uur
Docent: Bregje Schoffelen
Kosten: 25,- euro
Aanmelden

In deze Liquid Breath ademworkshop leer je bewust en verbonden te ademen, waardoor je nieuwe ruimtes in jezelf kunt ontdekken en een diepe ontspanning kunt ervaren zoals je die nog niet eerder hebt meegemaakt; kom thuis bij jezelf!

 

Met Liquid Breath ondek je de subtiliteit van de adem, de zachtheid en de diepte. Een ademsessie zorgt voor een afname van stress, vermindert fysieke pijn, (emotionele) blokkades worden opgeruimd, en het geeft je nieuwe inzichten. Er vindt een detox en heling plaats op alle lagen van jouw wezen: fysiek, energetisch, mentaal en spiritueel.

 

Liquid Breath is een zachte adem methode die voorbij technieken gaat en opgebouwd is uit vertrouwen, intuitie en ontvangen. Liquid Breath is ontwikkeld door Cora Verkuilen, oprichten van Yoga trainer in Eindhoven.

 

Ademen is de enige lichaamsfunctie die zowel automatisch als aanstuurbaar is. Je ademhaling staat in direct contact met je hartslag, zenuwstelsel en bewustzijn. Dat maakt de adem tot het ultieme gereedschap: hoe bewuster je ademt, des te dieper je je kunt ontspannen en je bewustzijn kunt openen en zal de adem haar werk doen en je lichaam en leven verlichten. 

 

Voor wie?  
Voor iedereen die de kracht van de adem wil ontdekken. Ervaring is niet nodig, de workshop is eenvoudig, veilig en down-to-earth

De workshop is niet geschikt voor mensen met hartaandoeningen, psychiatrische aandoeningen, een drugsheden- of verleden. Dan werkt een privesessie beter. 

 

Kledingadvies: 
comfortabele, niet-knellende (yoga) kleding (geen spijkerbroek).

 

Bregje Schoffelen (1970) woont en werkt in Eindhoven, is grafisch ontwerper, moeder, yogi en ademcoach. Wekelijks geeft ze (Liquid Breath) ademtraining bij Yoga Trainer in Eindhoven. Vanuit haar eigen studio geeft ze ademtraining aan studenten en houdt ze privesessies. 

Meer info:

www.studioademwerk.nl

 

 

 

Mantra zang-avond

Datum: 22-12-2019
Tijd: 19.30- 21.00 uur
Docent: Andrea Hauser
Kosten: 15,- euro
Aanmelden

Een heerlijke ontspannende avond met mantra's en krachtliederen uit alle windstreken bij Yoga aan de Kade. 
De dagen voor Kerst nodigen uit om naar binnen te gaan en verstilling op te zoeken maar ook samenzijn te vieren en verbinding te voelen.
Op deze avond word je meegenomen in de wereld van het zingen met prachtige mantra's en wereldliederen. Onder de inspirerende begeleiding van Andrea kan iedereen instappen en zich mee laten nemen in het gezamelijke zingen, ongeacht ervaring of niveau. Ook als je het spannend vindt om te zingen of je hebt het nooit eerder gedaan, laat je verrassen!
Het is een mooie verbindende ervaring, die je lichtheid geeft en je hart opent. Een mooi cadeau voor de feestdagen!

 

Voor meer info over Andrea: www.heerlijkzingen.nl 

 

Basis workshop Yoga

Datum: 05-01-2020
Tijd: 14.00 -16.00 uur
Docent: Rebekka Daniels
Kosten: 25,- euro
Aanmelden

Kennismaken met yoga.

Ben je benieuwd naar wat yoga is? Of het iets voor jou kan betekenen?
Wil je graag met yoga starten maar weet je niet welke vorm bij jou past?

Of begin je net met yoga en zou je er graag nog wat meer over willen weten?

Dan is deze workshop wellicht wat voor jou!

 

Je krijgt uitleg over wat yoga is en over de verschillende vormen. We gaan vooral de yoga ervaren. Je maakt kennis met Hatha-, Vinyasa- en yin yoga, die we samen gaan oefenen.

Hierin komt ook de zonnegroet aan bod, de bekenste serie houdingen uit de yoga.  
Er is aandacht voor de filosofie, de ademhaling, meditatie, asana's (yogahoudingen), ontspanning en ruimte voor vragen.

 

HSP? Doe er wat mee!

Datum: 02-02-2020
Tijd: 14.00 -16.00 uur
Docent: Annique van Haaren en Rebekka Daniels
Kosten: 40,- euro
Aanmelden

HSP?  Doe er wat mee!

Introductie workshop over hoog sensitiviteit.

 

Een HSP (hoog sensitief persoon) heeft een zeer gevoelig zenuwstelsel en ervaart alles daardoor extremer dan een niet-HSP. Geluiden, emoties, visuele en fysieke prikkels...alles wordt intenser ervaren en op een diepgaand niveau verwerkt. Als HSP heb je een aangeboren opmerkingsvermogen, voel je goed aan wat anderen nodig hebben, bezit je vaak over een groot empathisch vermogen en creatief talent. Maar als je niet genoeg tijd neemt om bij te komen en te verwerken, kun je snel uit balans raken en het gevoel krijgen dat de wereld je overweldigt, of dat je zelf tekort schiet. Hoog sensitief zijn in een drukke en veel eisende maatschappij valt daarom niet altijd mee. Overprikkeling, vermoeidheid en overmatig piekeren liggen op de loer.

 

Om je hoog sensitiviteit als kracht te kunnen gaan ervaren, is het goed om je bewust te worden wat deze eigenschap precies inhoudt en hoe je hier (beter) zorg voor kunt dragen. 

In deze workshop gaan we het hebben over wat HSP zijn voor jou betekent. Het is een middag helemaal voor jezelf om je bewuster te worden van je hoog sensitiviteit. Over de uitdagingen en kwaliteiten. En waarin we je leren om meer ontspannen te kunnen zijn met deze mooie en zachtaardige eigenschap. 

Naast informatie delen we graag ervaringen met elkaar, doen we lichaamsgerichte oefeningen om meer uit je hoofd en in je lijf te komen en bieden we geleide meditaties aan om beter te kunnen aarden en verbinden met jezelf. 

 

Voor wie?

Je bent HSP of je hebt het vermoeden dat je HSP bent en wil er graag meer over weten. Of je wilt deze zachte kracht nog beter in kunnen zetten in je leven. 

Je ervaart het HSP zijn als een grote uitdaging en vindt het soms lastig om een weg te vinden in deze wereld.

 

Door wie?

Annique van Haaren studeerde Algemene sociale wetenschappen. Ze is werkzaam als trainer en docent voor verschillende HBO opleidingsinstituten en verzorgt lessen en trainingen op het gebied van o.a. psychologie, coaching/counceling, communicatie, supervisie en intervisie. Tevens heeft zij een eigen coachpraktijk waarin zij mensen hun eigen kracht laat ervaren. Ze heeft een onwrikbaar geloof dat in ieder mens een enorm potentieel schuilt. Ze zal er dan ook alles aan doen om dat potentieel bij de ander zichtbaar te maken zodat hij/zij vanuit eigen kracht een leven kan creeeren dat  hij/zij wenst. 

 

Rebekka Daniels is werkzaam als yogadocent en HSP coach en is eigenaar van Yoga aan de Kade. Als HSP-er kent ze de uitdagingen, beschermingspatronen en valkuilen van het hoog sensitief zijn. Maar ziet ook de kwaliteiten en is er van overtuigd dat juist gevoeligheid en empathie bijzonder hard nodig zijn in een wereld die gedomineerd wordt door ratio, prestatiedrang en harde zakelijkheid. 

 


'If you begin to understand what you are without trying to change it, then what you are undergoes a transformation' J.Krishnamurti
Privacyverklaring
Webdevelopment: www.hugo-online.nu