HSP? Doe er wat mee!
13-09-2020

HSP?  Doe er wat mee!

Workshop over hoog sensitiviteit.

 

Hoog sensitiviteit is een aangeboren eigenschap waarbij zenuwstelsel en hersenen gevoeliger zijn voor indrukken en waarbij signalen en details vaak meer dan gemiddeld opgemerkt worden. Geluiden, emoties, sferen, energieen van anderen, visuele en fysieke prikkels...alles wordt intenser ervaren en op een diepgaand niveau verwerkt. Ongeveer 20% van de bevolking is Hoog sensitief.
Als HSP voel je goed aan wat anderen nodig hebben, bezit je vaak over een groot empathisch vermogen en creatief talent. Maar als je niet genoeg tijd neemt om bij te komen en te verwerken, kun je snel uit balans raken en het gevoel krijgen dat de wereld je overweldigt, of dat je zelf tekort schiet. Hoog sensitief zijn in een drukke en veel eisende maatschappij valt daarom niet altijd mee. Overprikkeling, vermoeidheid en overmatig piekeren liggen op de loer.

 

Om je hoog sensitiviteit als kracht te kunnen gaan ervaren, is het goed om je bewust te worden wat deze eigenschap precies inhoudt en hoe je hier (beter) zorg voor kunt dragen. 

In deze workshop gaan we het hebben over wat HSP zijn voor jou betekent. Het is een middag helemaal voor jezelf om je bewuster te worden van je hoog sensitiviteit. Over de uitdagingen en kwaliteiten. En waarin we je leren om meer ontspannen te kunnen zijn met deze mooie en zachtaardige eigenschap. 

Naast informatie delen we graag ervaringen met elkaar, doen we lichaamsgerichte oefeningen om meer uit je hoofd en in je lijf te komen en bieden we geleide meditaties aan om beter te kunnen aarden en verbinden met jezelf. 

 

Voor wie?

Je bent HSP of je hebt het vermoeden dat je HSP bent en wil er graag meer over weten. Of je wilt deze zachte kracht nog beter in kunnen zetten in je leven. 

Je ervaart het HSP zijn als een grote uitdaging en vindt het soms lastig om een weg te vinden in deze wereld.

 

Door wie?

Annique van Haaren studeerde Algemene sociale wetenschappen. Ze is werkzaam als trainer en docent voor verschillende HBO opleidingsinstituten en verzorgt lessen en trainingen op het gebied van o.a. psychologie, coaching/counseling, communicatie, supervisie en intervisie. Tevens heeft zij een eigen coachpraktijk waarin zij mensen hun eigen kracht laat ervaren. Ze heeft een onwrikbaar geloof dat in ieder mens een enorm potentieel schuilt. Ze zal er dan ook alles aan doen om dat potentieel bij de ander zichtbaar te maken zodat hij/zij vanuit eigen kracht een leven kan creëren dat hij/zij wenst. 

 

Rebekka Daniels is werkzaam als yogadocent en HSP coach en is eigenaar van Yoga aan de Kade. Als HSP-er kent ze de uitdagingen, beschermingsmechanismen en valkuilen van het hoog sensitief zijn. Maar ziet ook de kwaliteiten en is er van overtuigd dat juist gevoeligheid en empathie bijzonder hard nodig zijn in een wereld die gedomineerd wordt door ratio, prestatiedrang en harde zakelijkheid. 

Meer lezen over coaching bij HSP

 Het formulier is succesvol verzonden, bedankt voor je opgave!

Het formulier is nog niet helemaal goed ingevuld


Betaling
HSP Doe er wat mee € 40,-

Hierbij machtig ik Yoga aan de Kade het bedrag eenmalig af te schrijven van bovenstaand rekeningnummer. De machtiging intrekken kan door Yoga aan de Kade gewoon een email te sturen.

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.

'If you begin to understand what you are without trying to change it, then what you are undergoes a transformation' J.Krishnamurti
Privacyverklaring
Webdevelopment: www.hugo-online.nu