Bewust er zijn met Hoog sensitiviteit
01-03-2020

Hoog sensitiviteit is een aangeboren eigenschap waarbij zenuwstelsel en hersenen gevoeliger zijn voor indrukken en waarbij signalen en details vaak meer dan gemiddeld opgemerkt worden. Geluiden, emoties, sferen, energie van anderen, visuele en fysieke prikkels, alles wordt intenser ervaren en op een diepgaand niveau verwerkt.

Als HSP voel je goed aan wat anderen nodig hebben, bezit je vaak een groot empathisch vermogen en een creatief talent. Maar als je niet genoeg tijd neemt om bij te komen en te verwerken, kun je snel uit balans raken en het gevoel krijgen dat de wereld je overweldigt of dat je zelf tekort schiet. Hoog sensitief zijn in een drukke en veeleisende maatschappij, valt daarom niet altijd mee. Overprikkeling, vermoeidheid en overmatig piekeren liggen op de loer.

 

Een van de kenmerken van het HSP zijn is de diepgaande informatieverwerking en het vele en diepe nadenken. Dit kan op een heel creatieve manier en de mooiste ideeen voortbrengen, maar kan ook een eindeloos gepieker zijn waarbij ieder mogelijk doem scenario wordt afgewogen met alle emoties die daarbij horen.

 

Vaak trek je als HSP de wereld als een spons naar binnen en kun je eindeloos tobben over het verleden, de toekomst of wat anderen van je vinden. Je leeft dan vooral van buiten naar binnen, wat veel energie kost en waarbij je gemakkelijk uit jezelf wordt getrokken.

 

Deze workshop is erop gericht om weer bewust aanwezig te (kunnen) zijn. Uit je hoofd en in verbinding met je lijf. Om je te verankeren in je eigen kern, je eigen huis. Zodat je meer van binnen naar buiten kunt gaan leven, i.p.v. buiten naar binnen. Want juist in jouw volle aanwezigheid in het moment, in verbinding met jezelf, ben je in je kracht!

 

Het is een middag helemaal voor jezelf om je bewuster te worden van je hoog sensitiviteit en hoe je (nog) beter voor jezelf kunt gaan zorgen. Naast informatie delen we graag ervaringen met elkaar, doen we lichaamsgerichte oefeningen om meer uit je hoofd en in je lijf te komen en bieden we geleide meditaties aan om beter te kunnen aarden en verbinden met jezelf. 

 

Voor wie?
Je bent HSP of je hebt het vermoeden dat je HSP bent en wil er graag meer over weten. Of je wilt deze zachte kracht (nog) beter in gaan zetten in je leven. 

Je ervaart het HSP zijn als een grote uitdaging in je leven en vindt het soms lastig om een weg te vinden in deze wereld. 

 

Door wie?

Annique van Haaren studeerde Algemene sociale wetenschappen. Ze is werkzaam als docent en trainer voor verschillende HBO- onderwijsinstituten en verzorgt lessen en trainingen op het gebied van o.a. psychologie, coaching/counseling, supervisie en intervisie. Tevens heeft zij een eigen coachpraktijk waarin zij mensen hun eigen kracht laat ervaren. Ze heeft een onwrikbaar geloof dat in ieder mens een enorm potentieel schuilt. Ze zal er dan ook alles aan doen om dat potentieel bij de ander zichtbaar te maken zodat hij/zij vanuit eigen kracht een leven kan creëren dat hij/zij wenst.

 

Rebekka Daniels is werkzaam als yogadocent en HSP coach en is eigenaar van Yoga aan de Kade. Als HSP-er kent ze de uitdagingen, beschermingsmechanismen en valkuilen van het hoog sensitief zijn. Maar ziet ook de kwaliteit en is ervan overtuigd dat juist gevoeligheid en empathie bijzonder hard nodig zijn in een wereld die gedomineerd wordt door ratio, prestatiedrang en harde zakelijkheid. 

-> meer lezen over coaching bij HSPHet formulier is succesvol verzonden, bedankt voor je opgave!

Het formulier is nog niet helemaal goed ingevuld


Betaling
Bewust er zijn met Hoog sensitiviteit € 40,-

Hierbij machtig ik Yoga aan de Kade het bedrag eenmalig af te schrijven van bovenstaand rekeningnummer. De machtiging intrekken kan door Yoga aan de Kade gewoon een email te sturen.

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.

'If you begin to understand what you are without trying to change it, then what you are undergoes a transformation' J.Krishnamurti
Privacyverklaring
Webdevelopment: www.hugo-online.nu