Workshops

XL les Yoga Nidra

Datum: vrijdag 3 augustus
Tijd: 15.30- 17.00 uur
Docent: Irma van Altveer
Kosten: 17,50 euro
Aanmelden

Yoga Nidra is een zeer diepe meditatie en ontspannings-techniek. Nidra betekent slaap en Yoga Nidra verwijst naar een bewustzijnsstaat tussen wakker zijn en slapen in. 

Liggend op de rug (savasana) in een diepe ontspanning bewegen lichaam en geest tussen waak en half-slaap. Dit heeft een zeer ontspannende maar ook helende en vitaliserende werking op lichaam, geest, emoties en zenuwstelsel.

 

Yoga Nidra is geschikt voor iedereen. Maar vooral mensen met een chronische vermoeidheid, die een burnout hebben (gehad), overmatige stress ervaren, een Post Traumatische Stress Stoornis hebben, zich moeilijk kunnen ontspannen en/of slecht slapen, kunnen er veel baat bij hebben.

 

 

Kennismaken met Pilates

Datum: zondag 26 augustus
Tijd: 14.00- 15.30 uur
Docent: Nelleke van Hoften
Kosten: 17,50 euro
Aanmelden

Pilates is een effectieve trainingsmethode die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen. 

Houding, stabiliteit, coordinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest zijn de uitgangspunten. De methode Pilates is een mooie aanvulling op yoga, met name om meer kracht in het lichaam op te bouwen.

 

Het hele lichaam is betrokken bij Pilates. Maar je traint vooral de rompstabiliteit, of 'Core-stability' ; het corset van spieren rondom je rug, buik en bekken. Bij het uitvoeren van allerlei bewegingen heb je deze spieren nodig. Een stabiele, sterke kern vermindert het risico op blessures of rugklachten en daarom is het verstandig om de stabiliteit van je kern extra te trainen.

 

Deze workshop is een eerste kennismaking met Pilates en voor iedereen toegankelijk.

Bij voldoende belangstelling zal Pilates vanaf september als vaste les worden aangeboden op het rooster.

 

TRE en Yin yoga

Datum: zondag 7 oktober 2018
Tijd: 13.30 - 16.30 uur
Docent: Irma van Altveer
Kosten: 45,- euro
Aanmelden

Tension and Trauma Releasing Exercises (trauma en spanningsreducerende oefeningen).

 

TRE is ontworpen om grote groepen ensen te helpen die een ervaring hebben meegemaakt varierend van milde stress tot ernstige trauma's. TRE is naast trauma release, een zelfhulpmethode om je eigen dagelijkse stress te verminderen.

 

In deze workshop worden zowel de theoretische achtergronden als oefeningen op een begrijpelijke manier uitgelegd. 

 

TRE omvat een serie van zes oefeningen die de spanning in de spieren helpt te verminderen. Alle zoogdieren gaan van nature schudden/ trillen na een stressmoment en gaan dan door met hun leven alsof er niks gebeurd is. Bij mensen is dit natuurlijke mechanisme vaak onderdrukt of verstoort. De oefeningen lokken dit schudden of trillen uit. De op deze manier opgewekte trillingen, ook wel neurogene tremoren genoemd, beginnen diepe, langdurige spanning in het lichaam los te maken. 

Daarna strechen we door yin yoga het bindweefsle waardoor meridianen en organen gestimuleerd worden. Naast spieren krijgen ook diepere lagen zoals bindweefsel de tijd om zich na de TRE oefeningen te herstellen en versterken. Waarna je je heerlijk ontspannen voelt, net als na een massage. 

 

Deze workshop is onder andere zeer geschikt voor mensen met chronische vermoeidheid, spanningsklachten, slaap-problemen, burnout en stressklachten.

 

 

Sacred Women Circle

Datum: zaterdag 27 oktober
Tijd: 13.00- 17.00 uur
Docent: Irma van Altveer en Hilde van der Heijde
Kosten: 50,- euro
Aanmelden

Een bijzondere en inspirerende middag waarin de vrouwelijke kracht centraal staat en waar we elkaar als vrouw elkaar ondersteunen om er voor elkaar te zijn. Samen ontdekken we onze authentieke kracht om zo meer uit ons vrouwelijk potentieel te halen. 

Een fijne ontspannen middag vol met yoga, muziek, poezie, rituelen en meditaties.

 

Hilde geeft een zachte vorm van yin-flow yoga en begeleidt deze middag met gezongen mantra's en gitaar. Je mag ook je stem gebruiken!

 

Irma geeft een krachtige vinyasa yoga flow en verzorgt de 'Munay-Ki' : "the rite of the womb".  Dit is een rituele inwijding van de baarmoeder, de bron van intuitie, kennis, liefde en kracht. Als je wilt kun je die middag deze inwijzing ontvangen. Daarna ben je vrij om de rite door te geven aan andere vrouwen. 

 

Deze workshopmiddag is een bezegeling van je vrouwelijke kracht die heling en  transformatie  op lichamelijk, emotioneel en spiritueel vlak brengt.

 

Hilde is yogadocent en preventief Thai yoga masseur. Ze haalt veel inspiratie uit muziek. Voor deze workshop heeft ze onder andere een aantal mantra's en gedichten op muziek gekozen om te zingen tijdens de yogahoudingen, meditaties en in de rituelen.

 

Irma is dans en yogadocent en combineert deze middag yoga met wijsheden en rituelen uit het sjamanisme, waarin een diepe verbondenheid met de natuur centraal staat.

 

 


'If you begin to understand what you are without trying to change it, then what you are undergoes a transformation' J.Krishnamurti
Privacyverklaring
Webdevelopment: www.hugo-online.nu